Vin er ikke en synd

- Den absurde alkoholpolitikken som regjeringen har ført de siste 20 årene har brakt franskmennenes årlige vinforbruk ned til ca 40 liter pr. innbygger.

Det sa den tidligere rektoren for Sorbonne-universitetet i Paris, Jean-Robert Pitte som holdt åpningstalen under den første World Wine Symposium i den historiske Villa d'Este i Cernobbio i Nord-Italia. Og han fortsatte:
- Vin er ikke en synd, og tilføyde at det vil bli svært vanskelig å overbevise den franske regjeringen om disse sannhetsordene. Den lider av skrekk for alkohol. Det skriver www.vinavisen.dk .

Formålet med denne nye årlige konferansen er at vinprodusenter og vinhandlere fra hele verden kan møtes og utveksle ideer og tanker om fremtidens vinindustri.

Det er den franske økonomen og vinentusiasten, François Mauss, som står bak konferansen. Og nettopp når det gjaldt de vanskelige forhold som den franske vinindustri befinner seg i ble det ikke gitt ved dørene. Det har den anerkjente britiske vinskribenten Steven Spurrier, som var til stede, skrevet om på sin blogg.

Anti-alkohollobbyen
Det hele begynte med innføringen av Evin-loven i 1992, en lov som forbyr enhver alkoholreklame som så meget som antyder at vin eller alkohol kan være en nytelse.
Og det er en lov, som i dag bakkes iherdig opp av anti-alkoholforeningen ANPAA (L'Association Nationale de Protection contre l'Alcool et les Addictions). Denne forening er med sitt årlige budsjett på 66 millioner euro og sine 1400 ansatte ytterst aktiv.

Skift dem ut
En annen av foredragsholderne under konferansen var den franske vinskribenten Michel Bettane, som sa at den franske regjering og anti-alkohollobbyen behandler vin som et uhyre som for enhver pris skal temmes.

Singapores største vinsamler, den 80-årige Dr. Yong, var også til stede. Hans kommentar var at enhver som sier at vin ikke er godt for helsen lyver. Og hvis politikerne ikke forstår dette budskapet, bør de byttes ut.

Foredragsholderne under konferansen oppfordret til at man skulle motivere de franske forbrukerne til et nasjonalt opprør mot de vanvittige forbudsreglene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen