Vinexpo nærmer seg

Vinexpo arrangeres fra 17. til 21. juni 2007 i Bordeaux og er utsolgt for lenge siden. Nå begynner deler av programmet å bli klart.
Redaksjonen
16 April 2007 - 15:44

Allerede i november 2006 hadde nærmere 2.400 utstillere fra 45 land reservert et samlet standareal på 41.000 kvadratmeter. Alle de store regionene i verden vil være representert på messen, enten som individuelle utstillere eller på nasjonale paviljonger, som blant andre Italia, Spania, Frankrike, og USA.

De fleste ledende virksomheter stiller ut på Vinexpo, bl.a. Constellation og E&J Gallo Winery (USA); Marques de Caceres, Miguel Torres og Domecq Wine España (Spania); Luigi Cecchi & Figli og Gruppo Italiano Vini (Italia); Skalli Family Wines, C.V.B.G. Dourthe-Kressmann, Groupe Boisset, Rémy-Cointreau, Champagne Louis Roederer, Baron Philippe de Rothschild (Frankrike); Sogrape og The Symington Family Port Companies (Portugal); Henkell & Söhnlein Sektkellereien (Tyskland); Concha Y Toro og Santa Rita (Chile); Trapiche (Argentina); Distell Ltd (Sør-Afrika) og ikke å forglemme Cristall Moscou Distillery (Russland).

Nye virksomheter
Sammenslutninger i industrien har skapt nye store virksomheter som har valgt Vinexpo som utstillingsvindu, eksempelvis Groupe Belvédère (Frankrike) og Grupo Dos Sete (sammenslutning av de syv største firmaene i Portugal), som deltar på Vinexpo for første gang.

Marketers, det nye området på Vinexpo for salg av vin og brennevin, er en kilde til ytterligere inspirasjon for de besøkende samt utstillernes salgs- og markedsføringsansvarlige. Koala Internacional (Spania), Skalli & Rein Consulting (Frankrike) og Dakls (Tsjekkia) er blant noen av de firmaene innenfor trykksaker, emballasje, møbler og markedsføring man kan møte på Marketers. Flere enn 40 utstillere har allerede meldt seg på, opplyser Vinexpo i en pressemelding. 

Mange smakinger
Det blir i hele messeperioden arrangert en lang rekke konferanser og vinsmakinger.

Blant de mange vinsmakingene som står på programmet kan blant andre følgende nevnes:
Sagaen om de store rødviner fra Bourgogne, 1985-2005.
Viner fra Atlanterhavslandene, årgang 2006.
Smaking av japansk Saké - en nobel og ytterst raffinert drikk.
Hvor stammer klassifikasjonen av tyske viner fra?
Alle fasetter av Sangiovese, en toskansk druesort par excellence
og De store spanske viner.

På den nye versjonen av www.vinexpo.com får utstillere, besøkende og samarbeidspartnere adgang til langt flere serviceytelser og informasjon. Med "My Vinexpo" kan de besøkende forberede sitt messebesøk, se arrangementsprogram og skrive ut hallplanen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her