Vinexpo nærmer seg

Vinexpo arrangeres fra 17. til 21. juni 2007 i Bordeaux og er utsolgt for lenge siden. Nå begynner deler av programmet å bli klart.
Redaksjonen
16 April 2007 - 15:44

Allerede i november 2006 hadde nærmere 2.400 utstillere fra 45 land reservert et samlet standareal på 41.000 kvadratmeter. Alle de store regionene i verden vil være representert på messen, enten som individuelle utstillere eller på nasjonale paviljonger, som blant andre Italia, Spania, Frankrike, og USA.

De fleste ledende virksomheter stiller ut på Vinexpo, bl.a. Constellation og E&J Gallo Winery (USA); Marques de Caceres, Miguel Torres og Domecq Wine España (Spania); Luigi Cecchi & Figli og Gruppo Italiano Vini (Italia); Skalli Family Wines, C.V.B.G. Dourthe-Kressmann, Groupe Boisset, Rémy-Cointreau, Champagne Louis Roederer, Baron Philippe de Rothschild (Frankrike); Sogrape og The Symington Family Port Companies (Portugal); Henkell & Söhnlein Sektkellereien (Tyskland); Concha Y Toro og Santa Rita (Chile); Trapiche (Argentina); Distell Ltd (Sør-Afrika) og ikke å forglemme Cristall Moscou Distillery (Russland).

Nye virksomheter
Sammenslutninger i industrien har skapt nye store virksomheter som har valgt Vinexpo som utstillingsvindu, eksempelvis Groupe Belvédère (Frankrike) og Grupo Dos Sete (sammenslutning av de syv største firmaene i Portugal), som deltar på Vinexpo for første gang.

Marketers, det nye området på Vinexpo for salg av vin og brennevin, er en kilde til ytterligere inspirasjon for de besøkende samt utstillernes salgs- og markedsføringsansvarlige. Koala Internacional (Spania), Skalli & Rein Consulting (Frankrike) og Dakls (Tsjekkia) er blant noen av de firmaene innenfor trykksaker, emballasje, møbler og markedsføring man kan møte på Marketers. Flere enn 40 utstillere har allerede meldt seg på, opplyser Vinexpo i en pressemelding. 

Mange smakinger
Det blir i hele messeperioden arrangert en lang rekke konferanser og vinsmakinger.

Blant de mange vinsmakingene som står på programmet kan blant andre følgende nevnes:
Sagaen om de store rødviner fra Bourgogne, 1985-2005.
Viner fra Atlanterhavslandene, årgang 2006.
Smaking av japansk Saké - en nobel og ytterst raffinert drikk.
Hvor stammer klassifikasjonen av tyske viner fra?
Alle fasetter av Sangiovese, en toskansk druesort par excellence
og De store spanske viner.

På den nye versjonen av www.vinexpo.com får utstillere, besøkende og samarbeidspartnere adgang til langt flere serviceytelser og informasjon. Med "My Vinexpo" kan de besøkende forberede sitt messebesøk, se arrangementsprogram og skrive ut hallplanen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her