Vinfest i Stavanger

Stavanger VinFest som går fra 18. til 23. mars arrangeres for tredje gang og skal i år som de to foregående være en folkefest. Årets fest er et solid bevis på at festivalen er mer enn bare store menyer og prestisjebesøk. Verdens største pappvineske akkomp
Redaksjonen
11 Mars 2002 - 01:16

Også i år presenteres det et meget rikholdig program både i teltet og hos byens restauranter for den som vil ha den optimale kombinasjonen.

I teltet
Teltet er åpent fra kl 19.00 hver dag under festivalen, og hele lørdagen.

Mandag: Teatersport med Rogaland Teater (Espen Hana, Hans Petter Jørgensen, Marianne Holter og Jørgen Tjemsland). Temaet er VIN.

Tirsdag: Morten Mølster & Co. skal spille, en slags vinimprovisasjon.

Onsdag: Konkurranse om hvem som er Stavangers beste vinkelner.

Torsdag: Hvem av disse vil vise seg til å være "best" innen vin: Dag Schreiner, Erik Thorstvedt, Pål Kvammen, Reidar Heljesen, Toni Gundersen eller Brit Synnøve Johansen? Konferansier: Hans Petter Jørgensen

Fredag: Finnes det humor i vinbransjen?

Lørdag: Christianssand String Swing Ensemble spiller til lunch... og fortsetter utover kvelden. Det blir også kåring av årets Stavanger-VinFest-folkevin.

Gastronomisk  Institutt
Gastronomisk Institutt inviterer til en mat-og vinopplevelse av de sjeldne i historiske lokaler i Stavanger sentrum. Ingen fest uten champagne - i år  presenteres en festmeny tilpasset champagner fra et utvalg av de aller beste produsentene i Champagne. Vinene er utvalgt i samarbeid med Nafstad Fine Wines. kokkene på GI stiller mannsterke og lager en 6-retters meny ut fra de beste tilgjengelige råvarer.

Velkommen til å smake spennende mat basert på topp råvarer i harmoni og champagne fra følgende produsenter: Diebolt- Vallois, Pierre Peters,
Larmandier- Bernier, Jacques Selosse, Paul Bara, Salon og Guy Charlemagne.

Pris: Kr 2000 ,- for meny med vin
Hvor: Skagen 18 (etasjen over det danske bakeri)
Når: Onsdag 20 og torsdag 21 mars klokken 19.30
Hvordan: Påmelding på e-post til Christin@gastronomi.no
Ved eventuelle spørsmål ring - 51 83 37 84 

Jans Mat & Vinhus
I år kommer Chef Jean-Luc Santuré. Han eier og driver restauranten Parfums de Garrigues i byen Mraussan nær Béziers. Han skal være på kjøkkenet på Jans hele uken. Mr. Santuré er en anerkjent kokk, og han vil servere sine kreasjoner sammen med vinene til den berømte Chablis-produsenten Michel Laroche. Gwenael Laroche er kona til Michel Laroche og hun skal være til stede under festivalen. Mme. Laroche  kommer på tirsdag og hun vil presentere husets viner, både fra Chablis og fra Sør-Frankrike.  

Bevaremegvel Restaurant & Bar
Slakter Albert Idsøe gjester Bevaremegvel Bar og Restaurant hver kveld og har sammen med kjøkkensjef Ole T. Enga lagt opp til en spennende Tapasbar i restauranten.

Mandag og tirsdag:
Winemaker´s dinner med Dr. Hugo Thanisch fra Moseldalen, Tyskland

Onsdag & torsdag:
Winemaker´s dinner med Gabriela Fialho fra Fonseca, Portugal

Fredag:
Winemaker´s lunch med Maria Martinez fra Bodegas Montecillo, Rioja, Spania 

Café Italia
Mandag og tirsdag får Café Italia og Slow Food Stavanger besøk av Fabbio Mazzon fra stjerne-restaurant Era Ora i København. På mandag kommer også Mario Cordero fra Vietti i Piemonte med vinene sine.

Onsdag og torsdag: Det er en stor glede å ønske velkommen til to av våre favoritter : Calle Feght og Heidi Bjerkan fra Credo i Trondheim.

Fredag og lørdag kommer Stian Floer fra den mye omtalte Oslo-restauranten Mink. Ca´ de Vin stiller med sine beste italienske viner.

I baren på Italia vil du treffe matskribenten fra bladet Appetitt og Stavanger-venn Hans Petter Uleberg. Hans Petter serverer spennende italienske spesialiteter.

Nattcafé på Café Italia hver kveld fra kl 11.00

Craigs Kjøkken & Bar
Sonja Lee og hennes restaurant Magma har vært mye omtalt den siste tiden. Det er en glede å ønske velkommen til Frédéric Morisset og Christopher Ottosen Lind fra Magma på mandag og tirsdag.

Piero Coppo fra Piemonte stiller med vinene på mandag. Han lager noen av de beste Barbera d´Asti-viner som finnes.

Best Buys International står for vinene på tirsdag. Det blir en presentasjon av kveldens viner av Jan Helge Didriksen.

Onsdag og torsdag får Craigs Kjøkken besøk av en surprise-gjestekokk. Samtidig kommer Christopher Cannan fra Europvin. Han skal presentere noen av VinFest´ens mest spennende viner.

På fredag og lørdag kommer den nye kjøkkensjefen på Feinschmecker i Oslo, Ove Jakobsen. Craigs får også besøk av Alvaro Van Zeller fra Minho, Portugal. Hr. van Zeller og hans far Fernando står bak prestisjevinen Solar das Bouças.

Fernando van Zeller var i mange år winemaker til det berømte portvinshuset Quinta do Noval.

N.B. Sørensens Dampskibsexpedition
Chris Staynes er souschef  på Marco Pierre White´s restaurant The Oak Room i London. Han vil lage mat sammen med en god gammel Stavanger kjenning, Kjartan Kjetland. De får med seg Eirik Aase som har jobbet med Chris Staynes og i tillegg på Bagatelle det siste året. De skal sørge for spennende menyer i første og Annen Etage.

Enfant terrible Marco Pierre White´s The Oak Room er kåret til Londons beste restaurant i seks år. Det er Mr. White som står bak maten som Chris Staynes skal servere.

J.M. Brocard og Clotille Davenne (kjellermester) kommer. Denne klassiske Chablis-produsenten vil presentere hele sin portefølje, fra Sauvignon St. Bris til Grand Cru Chablis. 

Alberto Zenato`s beskjedne målsetning er å overgå seg selv hver gang han lager vin. Til Stavanger kommer Alberto for å fortelle om områdets over to tusen år med vinhistorie og tradisjon, og hvordan dette viser seg i vinene av i dag. Her vil man smake alt fra Valpolicella til topp Amarone.

Vinekspert, vinkelner, vinprodusent; mye kan sies om Christer Berens. Han gjentar suksessen fra i fjor, og vil presentere sin populære vinserie.
I år kommer han med sin spanske nyhet Jumilla, en vin som har fått meget god kritikk i pressen. Han vil også ta med Montepulciano d`Abruzzo, Salento og Trimbach-produserte Alsace.

Deinhard fra Mosel-Saar-Ruwer vil ta med alt det beste for å vise hva Tyskland står for. Her åpner det seg for meget utfordrende mat- og vinkombinasjoner, samt ny lærdom. 

Antinori har produsert vin siden 1300-tallet. Denne gang vil yngste generasjon vinmaker komme til N.B. Sørensen. Alessia Antinori er bare 26 år gammel, men utdannet vinmaker fra universitetet i Milano.  Hun vil gjennom vinene sine forklare Antinori-filosofien, fra enkle bordviner til Super Toscanere.

Fetzer tar med alt de har, og det sier ikke lite. Full presentasjon av Fetzers viner i samspill med vårt gode kjøkken. Dette blir vin- og matkombinasjoner i toppklasse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her