Vinguru nummer én i søkelyset

Robert Parker jr må tåle kritikk for kollegers rutiner.

Verdens mest berømte vinskribent, Robert Parker jr, har holdt fanen høyt hevet som en 100 prosent ubestikkelig vinkritiker, som aldri tar i mot verken gaver eller lar andrepart betale for reiser til vinprodusenter.

Men Parker jobber ikke alene, han har et helt kobbel av vinskribenter som bidrar med sine vurderinger av viner ved hjelp av 100-poengsskalaen. Analyser som siden publiseres i Wine Advocate.

Ingen kommentar
Og disse kollegene er visstnok ikke like nøye som Parker selv, i følge Wall Street Journal (WSJ). Det er særlig Jay Miller og Mark Squires som er kommet i avisens søkelys, og det på bakgrunn av avsløringer gjort av en vinblogger ved navn Dr. Vino. De skal ha deltatt på mange svært kostbare reiser og middager som har resultert i en rekke "ovasjoner".

Parker svarer på beskyldningene med at han ikke stiller de samme strenge krav til frilansere som til seg selv, men at medarbeiderne er klar over de strenge retningslinjene som gjelder for Wine Advocate. Verken Parker eller hans samarbeidspartnere har ønsket å kommentere til WSJ.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen