Vinjournalist dømt for ærekrenkende vinanmeldelse

50 kooperativer som produserer Beaujolais har med stor suksess saksøkt et magasin etter at det beskrev regionens vin som "for det meste skit". Prislappen ble 2,1 millioner kroner.

Magasinet Lyon Mag utgitt i Lyon ble funnet skyldig i å sverte et produkt og ble dømt til å betale det det ville koste å publisere domsavgjørelsen i franske medier. Lyon Mag kaller dommen for urimelig og uforståelig og at den vil stoppe alle fra å drive vinjournalistikk i franske medier.
 
Kooperativene brakte saken inn for retten etter at magasinet hadde trykket en artikkel der overskriften var: Beaujolais er ikke vin, hevder vinekspert. I artikkelen sier den kjente vinskribenten Francois Mauss at mesteparten av baujolaisen som legge ut for salg er "un vin de merde" eller på norsk skitvin. Han rettet også skytset mot regionens vinmakere og beskyldte vinen de laget som "stort sett lettgjæret fruktsaft med alkohol".
 
Vinmakerne hevdet i retten at Lyon Mag og Mauss langt hadde overskredet grensen for hva som er akseptabel journalistikk.
 
Lyon Mag forbereder nå en anke til tross for at dommeren sier at det ikke er mulig, i følge nettstedet just-drinks.com. I mellomtiden ber tidsskriftet om at avgjørelsen blir kjent ugyldig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen