Vinmonopolets toppledelse forklarer seg også

Bergens Tidende og flere andre medier skriver i dag at Vinmonopolets direktør og hans kone deltok på en reise til OL i Sydney sammen med andre næringslivsledere i 2000. Turen var betalt av selskapet Bravida.

Administrerende direktør Knut Grøholt har redegjort for reisen til Sydney overfor Vinmonopolets styreleder Harald Arnkværn. Dette inngår nå i den granskingen Vinmonopolet gjennomfører etter påstander om uønsket påvirkning av ansatte i Vinmonopolet.
 
Grøholt har også redegjort for en reise til friidretts-VM i Athen i 1998, betalt av Telenor.
 
- Min vurdering er at dette er relevant og normal omgang med andre personer i nærings- og samfunnslivet. I lys av de siste dagers hendelser har jeg orientert styreleder, og disse forholdene skal vurderes i den pågående granskingen på samme måte som andre forhold, kommenterer Grøholt.
 
Etter at det er reist spørsmål om reisevirksomheten skal beskattes, har Grøholt kontaktet skattejurist. Skattejuristen vil varsle ligningsmyndighetene dersom det er grunnlag for det.
 
- Skattejuristen vurderer dette nå, og har ikke gitt meg endelig svar, men dersom dette skulle vært oppgitt har jeg gjort noe kritikkverdig, sier Grøholt.
 
I alt rapporterer 16 toppledere og nøkkelpersoner i Vinmonopolets toppledelse på bred basis om sin virksomhet de siste åtte årene, for å bidra til å avdekke mulige forsøk på uønsket påvirkning i forholdet mellom ansatte og leverandører. Rapportene avlegges til Vinmonopolets styreformann, og advokat Erling Grimstad som har påbegynt sitt granskningsarbeid.
 
Kilde: NTB

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen