Vinmonopolets toppledelse forklarer seg også

Bergens Tidende og flere andre medier skriver i dag at Vinmonopolets direktør og hans kone deltok på en reise til OL i Sydney sammen med andre næringslivsledere i 2000. Turen var betalt av selskapet Bravida.
Redaksjonen
26 Januar 2005 - 01:00

Administrerende direktør Knut Grøholt har redegjort for reisen til Sydney overfor Vinmonopolets styreleder Harald Arnkværn. Dette inngår nå i den granskingen Vinmonopolet gjennomfører etter påstander om uønsket påvirkning av ansatte i Vinmonopolet.
 
Grøholt har også redegjort for en reise til friidretts-VM i Athen i 1998, betalt av Telenor.
 
- Min vurdering er at dette er relevant og normal omgang med andre personer i nærings- og samfunnslivet. I lys av de siste dagers hendelser har jeg orientert styreleder, og disse forholdene skal vurderes i den pågående granskingen på samme måte som andre forhold, kommenterer Grøholt.
 
Etter at det er reist spørsmål om reisevirksomheten skal beskattes, har Grøholt kontaktet skattejurist. Skattejuristen vil varsle ligningsmyndighetene dersom det er grunnlag for det.
 
- Skattejuristen vurderer dette nå, og har ikke gitt meg endelig svar, men dersom dette skulle vært oppgitt har jeg gjort noe kritikkverdig, sier Grøholt.
 
I alt rapporterer 16 toppledere og nøkkelpersoner i Vinmonopolets toppledelse på bred basis om sin virksomhet de siste åtte årene, for å bidra til å avdekke mulige forsøk på uønsket påvirkning i forholdet mellom ansatte og leverandører. Rapportene avlegges til Vinmonopolets styreformann, og advokat Erling Grimstad som har påbegynt sitt granskningsarbeid.
 
Kilde: NTB

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her