Vinn tur til Cognac for to

Svar på fem spørsmål og vinn fantastisk tur for to personer til Cognac og Bache-Gabrielsen. Vær med på stor cognacsmaking i regi av Bache-Gabrielsen og bo på hotell i to dager, flyreisen er selvfølgelig også inkludert. Det er premien i Apéritifs store konkurranse i forbindelse med nylanseringen av nettstedet.

Vi kan love den heldige vinner med følge to uforglemmelige dager i Cognac, byen som bærer samme navnet som den gylne drikken vi nordmenn stadig setter mer pris på. For mange er cognac ensbetydende Bache-Gabrielsen. Og det er nettopp tredjegenerasjon av familien de skal få møte. Både for å se hvordan cognac fremstilles og for å smake det beste av det beste.

Det blir sikkert også mulighet til å møte Jean Philippe Bergiers hvis familie i mer enn 400 år har dyrket druer på gården med navnet Domaine de Saint Léger midt i hjertet av Grande Champagne som er Cognacs grand cru. Her lages cognacen som blant annet inngår i Tre Kors Bache-Gabrielsen. Og Bergier er ansvarlig for å sette sammen XO’en fra den samme produsenten. Med andre ord Bache-Gabrielsens kjellermester.

Tre Kors Bache-Gabrielsen er historien om den "norske" cognacen som på begynnelsen av nittitallet var i ferd med å forsvinne fra markedet på grunn av sviktende salg. Og som i dag er en av Polets desiderte bestselgere. I tillegg er Bache-Gabrielsens XO blitt en minst like stor suksess og atter andre cognacer er nylig lansert. Ca 900.000 flasker nyter vi i år fra det lille huset i Cognac.

Ved å lete på Apéritifs nye sider vil du finne mange av svarene, kanskje ikke alle. Lykke til.
(konkurransen er avholdt)

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør

Forsiden akkurat nå

Til toppen