Vinn tur til Cognac for to

Svar på fem spørsmål og vinn fantastisk tur for to personer til Cognac og Bache-Gabrielsen. Vær med på stor cognacsmaking i regi av Bache-Gabrielsen og bo på hotell i to dager, flyreisen er selvfølgelig også inkludert. Det er premien i Apéritifs store kon
Redaksjonen
10 Mars 2000 - 10:15

Vi kan love den heldige vinner med følge to uforglemmelige dager i Cognac, byen som bærer samme navnet som den gylne drikken vi nordmenn stadig setter mer pris på. For mange er cognac ensbetydende Bache-Gabrielsen. Og det er nettopp tredjegenerasjon av familien de skal få møte. Både for å se hvordan cognac fremstilles og for å smake det beste av det beste.

Det blir sikkert også mulighet til å møte Jean Philippe Bergiers hvis familie i mer enn 400 år har dyrket druer på gården med navnet Domaine de Saint Léger midt i hjertet av Grande Champagne som er Cognacs grand cru. Her lages cognacen som blant annet inngår i Tre Kors Bache-Gabrielsen. Og Bergier er ansvarlig for å sette sammen XO’en fra den samme produsenten. Med andre ord Bache-Gabrielsens kjellermester.

Tre Kors Bache-Gabrielsen er historien om den "norske" cognacen som på begynnelsen av nittitallet var i ferd med å forsvinne fra markedet på grunn av sviktende salg. Og som i dag er en av Polets desiderte bestselgere. I tillegg er Bache-Gabrielsens XO blitt en minst like stor suksess og atter andre cognacer er nylig lansert. Ca 900.000 flasker nyter vi i år fra det lille huset i Cognac.

Ved å lete på Apéritifs nye sider vil du finne mange av svarene, kanskje ikke alle. Lykke til.
(konkurransen er avholdt)

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her