Vinneren videre til VM i Irland

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 3. september på Hvalstrand Bad utenfor Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen, men som bare vil ha med deg festen og heie på din favoritt kan vi love en ettermiddag utenom det vanlige.

Det blir full fart på Hvalstrand Bad den 3. september. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen. Siden Sjømatfestivalen på Rådhusplassen i Oslo ikke arrangeres i år, har Apéritif valgt å kjøre NM som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.

Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart, mye godt å drikke og kanskje en spesiell tur fra Oslo sentrum til Hvalstrand. I øyeblikket planlegges det å gjøre turen med båt. Det tar ca en time og det er utrolig hva du kan oppleve av nytelse på den tiden.

Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 21-24. september.

Rune Pal, Klosteret, fjorårets norgesmester som allerede har meldt seg på, lover hard konkurranse. I fjor beseiret Rune 29 kokkekolleger og slo like godt til med det som nå må være offisiell norgesrekord: 90 sekunder på 30 østers brukte han, men ble idømt 4 straffesekunder i tillegg av den nådeløse jury bestående av mesterkokkene Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Trond Moi, Bølgen !amp! Moi og Lucien Mares.

Juryen i år er ennå ikke helt klar men Apéritif har nedsatt en komité av kokker som skal finslipe konkurransereglene slik at de harmonerer med hva som gjelder i VM. Fjorårets VM kan du lese om her.

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Reglement for NM i østersåpning 2000

Foto: Per Løchen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen