Vinordia overtar Odfjell-viner i Norden

I dag blir Arcus-selskapet Vinordia hovedsamarbeidspartner for "norsk-chilenske" Odfjell Vineyards i Norge, Sverige og Finland. Vinordia overtar ansvaret for import, salg og markedsføring av Odfjell Vinyards største vinmerker. Odfjell Vineyards er den ber
Redaksjonen
13 April 2004 - 01:00

Avtalen gjelder vinseriene Armador, Orzada og Aliara, alle navn hentet fra maritim spansk. I juli kommer siste årgang av Armador Carmenere og Orzada Carignan, som da vil bli lagt til porteføljen.

- Vi er veldig glad for å ha fått til denne samarbeidsavtalen. Vinordia har meget sterk kompetanse innen vin, i tillegg til at det har sterke posisjoner mot både Vinmonopolet og hoteller og restauranter. At man kan finne noen av Europas største vinprodusenter i Vinordias portefølje, er et kvalitetsstempel i seg selv. Dette gjør at vi har stor tro på at Vinordia kan ta Odfjell-vinene et skritt videre i det norske markedet, sier Laurence Odfjell, prosjektansvarlig for Odfjell Vineyards.

- Vinene fra Odfjell vil bli et veldig godt tilskudd til Vinordias portefølje. Helt siden starten i 1998 har Odfjell levert viner av høy kvalitet, noen blant annet det ledende vintidsskriftet i USA, Wine Spectator stadig konkluderer med. I tillegg er det noe spesielt med at det er en norsk vingård som produserer så god kvalitetsvin. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier Astrid Moe Eikrem, daglig leder i Vinordia AS.

Dan Odfjell Sr. kom i 1982 over et stykke land i den kjente Maipo Valley i hjertet av Chiles vindistrikt. De første årene var han fruktprodusent, men etter hvert forsto han at landet var langt mer egnet for vinproduksjon. Og i 1998 ble de første flaskene av Odfjell vin tappet. I dag selges Odfjellviner over hele verden.

Vinordia er et heleiet datterselskap av Arcus AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her