Vinordia overtar Odfjell-viner i Norden

I dag blir Arcus-selskapet Vinordia hovedsamarbeidspartner for "norsk-chilenske" Odfjell Vineyards i Norge, Sverige og Finland. Vinordia overtar ansvaret for import, salg og markedsføring av Odfjell Vinyards største vinmerker. Odfjell Vineyards er den bergenske shippingfamilien Odfjells vingård i Maipo Valley i Chile.

Avtalen gjelder vinseriene Armador, Orzada og Aliara, alle navn hentet fra maritim spansk. I juli kommer siste årgang av Armador Carmenere og Orzada Carignan, som da vil bli lagt til porteføljen.

- Vi er veldig glad for å ha fått til denne samarbeidsavtalen. Vinordia har meget sterk kompetanse innen vin, i tillegg til at det har sterke posisjoner mot både Vinmonopolet og hoteller og restauranter. At man kan finne noen av Europas største vinprodusenter i Vinordias portefølje, er et kvalitetsstempel i seg selv. Dette gjør at vi har stor tro på at Vinordia kan ta Odfjell-vinene et skritt videre i det norske markedet, sier Laurence Odfjell, prosjektansvarlig for Odfjell Vineyards.

- Vinene fra Odfjell vil bli et veldig godt tilskudd til Vinordias portefølje. Helt siden starten i 1998 har Odfjell levert viner av høy kvalitet, noen blant annet det ledende vintidsskriftet i USA, Wine Spectator stadig konkluderer med. I tillegg er det noe spesielt med at det er en norsk vingård som produserer så god kvalitetsvin. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier Astrid Moe Eikrem, daglig leder i Vinordia AS.

Dan Odfjell Sr. kom i 1982 over et stykke land i den kjente Maipo Valley i hjertet av Chiles vindistrikt. De første årene var han fruktprodusent, men etter hvert forsto han at landet var langt mer egnet for vinproduksjon. Og i 1998 ble de første flaskene av Odfjell vin tappet. I dag selges Odfjellviner over hele verden.

Vinordia er et heleiet datterselskap av Arcus AS.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen