Vinordia overtar Odfjell-viner i Norden

I dag blir Arcus-selskapet Vinordia hovedsamarbeidspartner for "norsk-chilenske" Odfjell Vineyards i Norge, Sverige og Finland. Vinordia overtar ansvaret for import, salg og markedsføring av Odfjell Vinyards største vinmerker. Odfjell Vineyards er den bergenske shippingfamilien Odfjells vingård i Maipo Valley i Chile.

Avtalen gjelder vinseriene Armador, Orzada og Aliara, alle navn hentet fra maritim spansk. I juli kommer siste årgang av Armador Carmenere og Orzada Carignan, som da vil bli lagt til porteføljen.

- Vi er veldig glad for å ha fått til denne samarbeidsavtalen. Vinordia har meget sterk kompetanse innen vin, i tillegg til at det har sterke posisjoner mot både Vinmonopolet og hoteller og restauranter. At man kan finne noen av Europas største vinprodusenter i Vinordias portefølje, er et kvalitetsstempel i seg selv. Dette gjør at vi har stor tro på at Vinordia kan ta Odfjell-vinene et skritt videre i det norske markedet, sier Laurence Odfjell, prosjektansvarlig for Odfjell Vineyards.

- Vinene fra Odfjell vil bli et veldig godt tilskudd til Vinordias portefølje. Helt siden starten i 1998 har Odfjell levert viner av høy kvalitet, noen blant annet det ledende vintidsskriftet i USA, Wine Spectator stadig konkluderer med. I tillegg er det noe spesielt med at det er en norsk vingård som produserer så god kvalitetsvin. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier Astrid Moe Eikrem, daglig leder i Vinordia AS.

Dan Odfjell Sr. kom i 1982 over et stykke land i den kjente Maipo Valley i hjertet av Chiles vindistrikt. De første årene var han fruktprodusent, men etter hvert forsto han at landet var langt mer egnet for vinproduksjon. Og i 1998 ble de første flaskene av Odfjell vin tappet. I dag selges Odfjellviner over hele verden.

Vinordia er et heleiet datterselskap av Arcus AS.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen