Vinsalget vil øke

Finanskrisen vil få liten innvirkning på salget av vin på verdensbasis.
Redaksjonen
22 Januar 2009 - 18:00

Det er i alle fall konklusjonen i en undersøkelse selskapet. International Wine & Spirits Record har gjort for Vinexpo.
 
Vinexpo er verdens største vinmesse som arrangeres hvert tredje år i Bordeaux.
 
Undersøkelsen omfatter 28 vinproduserende land, og 114 land der det drikkes vin.
 
Seks prosent
Ifølge undersøkelsen forventes det en økning på seks prosent i vinforbruket innen 2012. Den globale omsetningen vil da være 336 milliarder flasker.
 
Det blir også nok vin til å dekke etterspørselen. Hvis alt går slik man tror vil vinproduksjonen på verdensbasis stige med nesten fire prosent.
 
Det er i Kina og Russland etterspørselen stiger mest, og slik kommer det fortsatt til å være. Enten det er krise eller ikke
 
Mer enn Spania
I Kina forventer man at salget av vin skal stige med 36,6 prosent, mens tallene for Russland er 24,4 prosent.
 
Innen 2012 vil vinforbruket i disse to landene sannsynligvis overstige vinforbuket i Spania.
 
Undersøkelsen antar at Kina og Russland vil stå for 58 prosent av veksten i vinsalget på det internationale markedet de neste fire årene.
 
Holder stand
Storbritannia vil likevel holde stand som verdens største forbruker av vin. Salget vil trolig stige til 1,9 milliarder flasker, skriver vinavisen.dk.
 
- Erfaringer fra tidligere perioder med økonomisk nedgang viser at det ikke behøver ha noen alvorlig effekt på salget af vin, sier Vinexpos direktør Robert Beynat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her