Vinsalget vil øke

Finanskrisen vil få liten innvirkning på salget av vin på verdensbasis.
Redaksjonen
22 Januar 2009 - 17:00

Det er i alle fall konklusjonen i en undersøkelse selskapet. International Wine & Spirits Record har gjort for Vinexpo.
 
Vinexpo er verdens største vinmesse som arrangeres hvert tredje år i Bordeaux.
 
Undersøkelsen omfatter 28 vinproduserende land, og 114 land der det drikkes vin.
 
Seks prosent
Ifølge undersøkelsen forventes det en økning på seks prosent i vinforbruket innen 2012. Den globale omsetningen vil da være 336 milliarder flasker.
 
Det blir også nok vin til å dekke etterspørselen. Hvis alt går slik man tror vil vinproduksjonen på verdensbasis stige med nesten fire prosent.
 
Det er i Kina og Russland etterspørselen stiger mest, og slik kommer det fortsatt til å være. Enten det er krise eller ikke
 
Mer enn Spania
I Kina forventer man at salget av vin skal stige med 36,6 prosent, mens tallene for Russland er 24,4 prosent.
 
Innen 2012 vil vinforbruket i disse to landene sannsynligvis overstige vinforbuket i Spania.
 
Undersøkelsen antar at Kina og Russland vil stå for 58 prosent av veksten i vinsalget på det internationale markedet de neste fire årene.
 
Holder stand
Storbritannia vil likevel holde stand som verdens største forbruker av vin. Salget vil trolig stige til 1,9 milliarder flasker, skriver vinavisen.dk.
 
- Erfaringer fra tidligere perioder med økonomisk nedgang viser at det ikke behøver ha noen alvorlig effekt på salget af vin, sier Vinexpos direktør Robert Beynat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her