Wesselstuen består

Striden mellom de ansatte og ledelsen ved Dikterstuerne AS er over. Dermed består Wesselstuen i Bergen.
Redaksjonen
01 Desember 2008 - 09:00

Ledelsen og de ansattee har inngått en ny lønnsavtale, og dermed blir Wesselstuen likevel ikke nedlagt, slik eierne har truet med.
 
Planen var å legge ned utestedet fra nyttår.
 
Innenfor tariff
Ingen av partene vil gå ut med det nøyaktige innholdet i den nye avtalen, men den skal ligge innenfor tariffavtalen for hotell- og restaurantarbeidere, skriver Bergensavisen.
 
- Ingen av våre medlemmer går ned i lønn. De med lengst ansiennitet blir premiert, og vi har hindret en nedleggelse av Wesselstuen, sier distriktssekretær Arild Hamre i Fellesforbundet.
 
- Vi er glade for å ha fått en avtale som begge parter kan leve videre med. Våre medlemmer er veldig fornøyde, også de som har jobbet her i 30 år, sier Djevat Hisenaj, leder i Hordaland hotell- og restaurantarbeiderforening.
 
Nådde målet
- Jeg har oppnådd det jeg ville, og det tror jeg motparten også har, sier direktør Jan Skulstad.
 
Gjennombruddet kom etter lange, uformelle forhandlinger i helgen. Resultatet er gjennomgått og godkjent av partene sentralt.
 
- Etter mye om og men fant eieren av Wesselstuen ut at han ville akseptere kravet vårt. Som leder av fagforeningen i Hordaland er jeg opptatt av å ivareta mine medlemmers interesser, at de har en trygg arbeidsplass, og ikke går ned i lønn, sier Djevat Hisenaj.
 
- Vi er glade for at bergenserne fortsatt får ha Wesselstuen sin, og håper at de vil fortsette å gå der i fremtiden også, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her