Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 3. november

Kamskjellogtomat-2.jpg
Foto: (MOMENT STUDIO)

Winemaker Dinner: Smak ikoniske viner signert superstjerne Luca Roagna på restaurant Hot Shop

Vinene til den ikoniske vinmakeren Luca Roagna viser seg fra sin aller beste side når de nytes til restaurant Hot Shops svært lekre femretters meny.
15 Oktober 2020 - 15:26

Det er duket opp for en av høstens desidert største gastronomiske opplevelser når vinene til superstjernen Luca Roagna settes i kombinasjon med topprestauranten Hot Shops svært innbydende femretters meny. Kjøkkensjef Jo Bøe Klakegg, tidligere kjent fra Michelin-restauranten Fauna og Galt, har kreert en fantastisk velsmakende meny til den levende legendens fabelaktige viner.

Luca Roagna har oppnådd kultstatus i vinverdenen for sine fabelaktige Piemonte-viner. De skiller seg vesentlig fra andre sammelignbare viner i området, grunnet hans spesielle arbeid i vinmarken. Roagnas vinmarker er alltid lett gjenkjennelige - de ser ut som upleiet skog der de står fulle av ville gressorter, urter og bønner som tilsynelatende overmanner vinstokkene. Resultatet er virkelig praktfulle og smaksrike viner, som du selv vil få smake denne kvelden.

Her kan du lese hva Aperitif mener om Roagnas viner

 

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i familien Roagna i Barbaresco. Luca har siden han overtok fra 2001-årgangen løftet Roagna-vinene til stadig større høyder gjennom sin vinmaking. Han følger likevel i sin fars fotspor når det gjelder vinmarksarbeidet. At vinmarken er en skog, betyr at vinmarken behandles som en skog. Det innebærer at det verken gjødsles eller sprøytes og at vinmarken er et selvbærende og selvfornyende økosystem med stor biomangfold som holder vinmarken sykdomsfri og som resultat gir sunne og lekre viner. 

Roagna jobber etter blant andre følgende prinsipper: Gamle vinstokker er best – og da mener han virkelig gamle vinstokker. Kommersielle kloner er ikke velkomne i hans vinmarker når behovet for å plante nytt melder seg. Han bruker verken gjødsel eller sprøytemidler. Avkastningen er ekstremt lav som et resultat av gamle vinstokker. Han høster svært sent. Når druene er i vinkjelleren gjæres de med egne gjærsopper og de får godgjøre seg med skallene lenge. Bruken av svovel er liten. Den endelige vinene modner lenge på gamle store fat og hans eget klassifiseringssystem er etter alderen på vinstokkene - i tillegg til vinmarkene, eller cru-ene. 

Les mer om Luca Roagna her  

Et så prinsippfast system må nødvendigvis gi gode viner, og det er det du får smake. Ikke bare the usual suspects som barbera og nebbiolo i form av barbaresco og barolo, men også Roagnas unike hvitviner. De tre ulike hvitvinene skiller seg så absolutt fra øvrige hvite Piemonte-viner på alle måter, både gjennom druemiks og konsentrasjon. Et glass av disse vinene er verd turen til Hot Shop alene. 

Restaurant Hotshop.

Til Roagnas lekre vinene har kjøkkensjef på Hotshop Jo Bøe Klakegg tryllet fram en meny av deilige norske råvarer. Hotshop er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og  tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide.  Restaurantens lokaler huset tidligere en småluguber sexsjappe, men det er lite som minner om lokalets tidligere historie, bortsett fra navnet som Eierne Siri Haslund og Jo Bøe Klakegg har valgt å beholde.  Denne kvelden står både kamskjell, and og reinsdyr på menyen. Kombinert med Roagnas elegante viner blir dette en av høsten desidert største mat- og vinopplevelser. 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du blir abonnent her.

OBS!

Dette er en svært eksklusiv middag med begrenset antall plasser. Middagen selges derfor per bord. Vennligst påse at antall deltakere registrert og pris  samsvarer med bordtypen du har valgt, e.g. har du valgt billettypen 3-mannsbord må du bestille og betale for 3 deltakere for at bestillingen skal være gyldig.  Vi kan ikke garantere bord dersom bestillingen ikke blir gjennomført riktig.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

iStock-1085444140.jpg
+
Klubbkokken serverer: Coq au vin

Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass

Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her