Matkurs og vinkurs

Winemaker's Dinner i Oslo 26 mars

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Britisk musserende er i vinden som aldri før. Denne kvelden får du muligheten til å smake 5 elegante musserende viner fra en britisk pionér.
01 Januar 2020 - 09:28

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Bokbacka 26. mars. Middagen er flyttet til torsdag 27. august 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Ridgeview er en av de fremste representantene for engelsk musserende vin. Grunnlagt av familien Roberts ved South Downs i East-Sussex i 1995, er Ridgeview en av de aller første produsentene av britisk musserende vin. Ridgeview har vært helt avgjørende for utviklingen av britisk musserende og er en av produsentene som plasserte britisk musserende vin på verdenskartet.  

South Downs kjølige klima og kalkrike jordsmonn har vist seg utmerket for de tre tradisjonelle champagnedruene, pinot noir, pinot meunier og chardonnay som Ridgeview lager musserende vin av. Deres vinmarker er plantet med lik mengde av disse druene, men blandingsforholdet varier fra cuvée til cuvée. For å kunne ha et rikt utvalg under blandingsprosessen blir det produsert 77 forskjelle cuvéer med basevin. Ridgeview lagrer også sin reservevin årgang for årgang, slik at blandingsmulighetene øker. Dette tillater produksjon av mest mulig komplekse viner.

Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

Ridgeviews vinmaker ved South Downs, East Sussex

I løpet av sine nå 25 år med produksjon har Ridgeview høstet lovord og priser for sine delikate musserende viner. Allerede i 2010 vant Ridgeview den gjeve prisen ‘Best Sparkling Wine in the World, Decanter 2010’. I konkurransen slo produsenten fra East-Sussex fem konkurrenter fra Champagne, deriblant Tattinger Prèlude NV, Charles Heidsieck Millésime 2000 og Thienot's Brut Rosé NV. Ridgeview er også stolt leverandør for 10 Downing Street og det britiske Kongehuset. Med så adelige tilhengere er det helt klart at vi har en fortryllende aften i vente.

Brandon Barnham Foto: Julia Claxton

Det er Brandon Barnham fra Ridgeview som skal geleide oss igjennom denne herlige kvelden hvor du vil få smake hele 5 deilige viner fra Ridgeviews portefølje. Brandon har blant annet med seg Blanc de Noirs som enda ikke er tilgjengelige på det norske marked. Til disse lekre vinene har kjøkkensjef på Bokbacka Magnus Olbecker tryllet fram en meny av deilige norske råvarer. Bokbacka er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og  tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide. Denne kvelden står både blåskjell, svinetartar og torsk på menyen. Kombinert med Ridgeviews elegante musserende viner blir dette en av vårens største mat- og vinopplevelser. 

Gå ikke glipp av denne unike sjansen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her