Matkurs og vinkurs

Winemaker's Dinner i Oslo 26 mars

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Winemaker's Dinner: Smak 5 engelske musserende viner til Bokbackas eksklusive meny

Britisk musserende er i vinden som aldri før. Denne kvelden får du muligheten til å smake 5 elegante musserende viner fra en britisk pionér.
01 Januar 2020 - 10:28

COVID-19

Det er endelig blitt mulig for oss å gjennomføre Winemakers Dinner som skulle funnet sted på Bokbacka 26. mars. Middagen er flyttet til torsdag 27. august 2020. Tidspunkt er kl. 18:00 – ca 21.00

Informasjon har blitt sendt til alle deltakere på e-post. Velkommen til en hyggelig  og trygg Winemakers Dinner!

Ridgeview er en av de fremste representantene for engelsk musserende vin. Grunnlagt av familien Roberts ved South Downs i East-Sussex i 1995, er Ridgeview en av de aller første produsentene av britisk musserende vin. Ridgeview har vært helt avgjørende for utviklingen av britisk musserende og er en av produsentene som plasserte britisk musserende vin på verdenskartet.  

South Downs kjølige klima og kalkrike jordsmonn har vist seg utmerket for de tre tradisjonelle champagnedruene, pinot noir, pinot meunier og chardonnay som Ridgeview lager musserende vin av. Deres vinmarker er plantet med lik mengde av disse druene, men blandingsforholdet varier fra cuvée til cuvée. For å kunne ha et rikt utvalg under blandingsprosessen blir det produsert 77 forskjelle cuvéer med basevin. Ridgeview lagrer også sin reservevin årgang for årgang, slik at blandingsmulighetene øker. Dette tillater produksjon av mest mulig komplekse viner.

Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

Ridgeviews vinmaker ved South Downs, East Sussex

I løpet av sine nå 25 år med produksjon har Ridgeview høstet lovord og priser for sine delikate musserende viner. Allerede i 2010 vant Ridgeview den gjeve prisen ‘Best Sparkling Wine in the World, Decanter 2010’. I konkurransen slo produsenten fra East-Sussex fem konkurrenter fra Champagne, deriblant Tattinger Prèlude NV, Charles Heidsieck Millésime 2000 og Thienot's Brut Rosé NV. Ridgeview er også stolt leverandør for 10 Downing Street og det britiske Kongehuset. Med så adelige tilhengere er det helt klart at vi har en fortryllende aften i vente.

Brandon Barnham Foto: Julia Claxton

Det er Brandon Barnham fra Ridgeview som skal geleide oss igjennom denne herlige kvelden hvor du vil få smake hele 5 deilige viner fra Ridgeviews portefølje. Brandon har blant annet med seg Blanc de Noirs som enda ikke er tilgjengelige på det norske marked. Til disse lekre vinene har kjøkkensjef på Bokbacka Magnus Olbecker tryllet fram en meny av deilige norske råvarer. Bokbacka er i dag å regne som en av Oslos aller beste restauranter og  tilhører norgeseliten ifølge ærverdige White Guide. Denne kvelden står både blåskjell, svinetartar og torsk på menyen. Kombinert med Ridgeviews elegante musserende viner blir dette en av vårens største mat- og vinopplevelser. 

Gå ikke glipp av denne unike sjansen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her