Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, onsdag 17. november

Winemakers Dinner: Nyt viner fra en av Spanias juveler på Oslos tak, vakre Grefsenkollen
Foto: (Jon Kloster)

Winemakers Dinner: Nyt viner fra en av Spanias juveler på Oslos tak, vakre Grefsenkollen

Dette blir en av høstens vakreste middager på selveste Grefsenkollen restaurant. I deres lune atmosfære vil vi bli presentert for en av produsentene fra hjertet av Rioja: Muga.
29 September 2021 - 11:55

Sjarmerende Grefsenkollen restaurant er denne kvelden vertskap for en unik middagsopplevelse. På toppen av Oslo har det dyktige kjøkkenet satt sammen 5 deilige retter spesielt tilpasset den spanske vinsjelen - representert gjennom viner fra Rioja.

Rioja er et svært kjent begrep, og viner fra regionen er elsket for sin krydrede karakter med preg av fat og vanilje. I løpet av denne aftenen vil vi få bevist at Muga er en produsent som virkelig balanserer dette med stil.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Muga Entry.jpg [392.70 KB]

Historisk sett, kan man si at Riojas viner har hatt litt flaks for å oppnå dagens status. Vinene fra området fikk nemlig en gigantisk økning da Phylloxeralusen angrep andre klassiske områder som Bordeaux kraftig. Helt uten produksjon fra de franske traktene, gikk etterspørselen etter ny vin som sparket fra seg av tanniner og smak rett i taket. Dermed startet en storhetstid som aldri sluttet for druen Tempranillo, som er en av hoveddruene i Rioja.

Denne kvelden vil dere gjøre bekjentskap med flere ulike uttrykk fra området. Her er det mange viner å se frem til, som alle vil tilføre ny kunnskap til det du trodde du kunne om Rioja.
Blant annet vil en av Mugas roséviner virkelig vise at rosé kan være kraftige saker som samtidig er særdeles matvennlig. Og uten at vi vil avsløre for mye, vil toppcuvèen Prado Enea også få skinne i all sin prakt.

1.globo-muga-cielo.jpg [338.65 KB]

Produsenthuset Muga ble etablert i 1932 av Isaac Muga Martinez og hans kone Aurora Caño. Ekteparet både produserte, lagret og solgte vinene sine på et bakrom i byen Haro, Riojas vinhovedstad. Flaske for flaske bygget Isaac opp den lille butikken sin, og i dag er historien en helt annen. Nå har Muga 220 hektar vinmark og tre tønnemakere på sitt eget bøkkeri. Det å lage sine egne fat er en kostbar affære, men kvaliteten har også en tendens til å bli deretter. Vinhuset er tradisjonelt, men er på ingen måte fremmed for å ta i bruk ny teknologi. Dog sverges det til gamle prinsipper, som spontangjæring (altså ingen tilsetning av industrigjær) og klarning av vinen gjennom eggehvite. Muga jobber økologisk og druerester går i komposten som i brukes som næring til vinplantene. Dermed er sirkelen komplett.

Dette er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med Muga og ikke minst spise ekstremt godt. Kjøkkensjef Markus Dybwad har komponert en helt spesiell meny for kveldens vinutvalg. Grefsenkollen er en restaurant som er blitt tatt meget godt vare på oppgjennom årene, og er også et sted man føler seg ekstra godt ivaretatt på når man er på besøk. Dette er en virkelig perle både når det gjelder utsikt og gastronomi, og er vel verdt et besøk.

Meny Muga Grefsenkollen.jpg [62.90 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her