Young Chef of the Year 2002

Young Chef of the Year 2002 kåres 17. november på Sogn Videregående skole i Oslo. Konkurransen for kokker under 25 år setter fokus på Norges fremtidige stjernekokker og deres potensial. Arrangør er champagnehuset Moët & Chandon som lokker med fri reise og
Redaksjonen
29 Oktober 2002 - 13:03

Norske unge kokker er blitt betraktelig dyktigere de seneste årene, og konkurransen Young Chef of the Year som i år går for fjerde gang skal stimulere de unge talentene ytterligere samt bringe dem frem i lyset.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 100 som sender oss en e-post med teksten Young Chef i emnefeltet. Disse tilskuere kan møte opp kl. 13:00.

I alt 60 kokker under 25 år sendte inn menyforslag på en treretter til 7 personer, som enten inneholder eller kan serveres med Moët & Chandon champagne. Menyene ble "anonymt" vurdert for stil,komposisjon og kreativitet. Juryen hadde en meget vanskelig oppgave å plukke ut de 10 finalistene, men følgende 10 kokkers menyer er blitt plukket til finalen:

w Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Trondheim
w Frode Alræk, Restaurant Bagatelle, Oslo
w Lasse Sæther, Le Canard, Oslo
w Frode Laupsa, Smuget Restaurant, Oslo
w Iselin Giske Ødegård, Statholdergaarden, Oslo
w Daniel Torres, Odd Ivar Solvold Gourmet, Sandefjord
w Jan Roger Blø, LIPP, Oslo
w Martin Frydenlund, Restaurant Bagatelle, Oslo
w Petter Haugen, Le Canard, Oslo
w Tommy Raanti, NB Sørensen Dampskipex. Stavanger

Den som skal ta opp arven etter de tidligere vinnerne; Bent-Åge Rustad, Statholdergaarden, Lise Finckenhagen, tidligere Oro, og Bjørn Svensson, Plata, som årets mest kreative unge kokk, befinner seg altså på denne listen.

Den store finalen finner altså sted søndag 17. november kl 10.00 - 15.00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Under hele finalen vil det være en fagjury som skal bedømme stil, design og ikke minst smak. Juryen vil bestå av blant andre Lars Barmen (NRKs kokk), Remi Madsen fra Hotel Continental, Rune Pal fra Fogo og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her