Young Sommelier of the Year 2003

Om du ikke fikk muligheten til å være med på de innledende rundene for Young Sommelier of the Year 2003 tidligere i år, er det fortsatt mulighet. Finalen ble utsatt da flere av finalistene måtte melde frafall. Derfor arrangeres et nytt uttak. Kravet er fortsatt at du er under 28 år og at du bevarer de 20 kvalifiseringsspørsmålene. Premien er en spennende tur til Champagne og Paris.

Andre utgave av denne spennende og annerledes konkurransen for vinkelnere og servitører under 28 år er klar. Til forskjell fra andre sommelierkonkurranser skjer uttaket gjennom en kvalifisering som gjør at alle kan delta. Du skal rett og slett svare på en rekke spørsmål hovedsakelig av typen multiple choice, og deretter vil en jury plukke ut finalistene som inviteres til å komme til finalen som går på Sogn Videregående Skole samtidig med Young Chef of the Year-konkurransen den 9. november.

Finalen er tredelt og er en ren blindsmakingskonkurranse. I første del skal deltakerne blindsmake fire viner og plassere dem i riktig land. De som går videre til neste del skal finne ut hvilke fire regioner (i samme land) vinene kommer fra. Og de tre som kommer helt til finalen, skal identifisere fire viner fra samme region.

Arrangør er Den Norske Vinkelnerforening, Apéritif og Moët & Chandon som sørger for at vinneren får et uforglemmelig besøk i Champagne og Paris sammen med vinneren av Young Chef of the Year 2003 som altså kåres samme dag.

Frist for innsending av spørreskjemaet er 24. oktober.

Spørreskjemaet finner du her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen