Young Sommelier of the Year 2003

Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer. Det fikk fjorårets vinner Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim erf
Aase E. Jacobsen
27 November 2002 - 02:14

Siste skudd på stammen av konkurranser i vinkunnskap, Young Sommelier of the Year, er snart klar for sin andre utgave. Dette er arenaen for deg som er under 28 år og ikke har konkurrert noe særlig før men som gjerne vil teste din kunnskaper.

Første kvalifisering vil være å svare på et tjuetall spørsmål og deretter sende inn svarene. Deriblant plukkes det ut 10 finalister som møtes til dyst i Oslo den 9. mars 2003. Premien er et besøk hos Moët & Chandon samtidig med vinneren av Young Chef of the Year som ble kåret 17. november. Arrangør av konkurransen er Den Norske Vinkelnerforening, Apéritif og Moët & Chandon. Spørsmål kan rettes til vinkelner@aperitif.no.

I fjor gikk seieren til Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim som sammen med vinneren av Young Chef of the Year 2002 reiste til Moët & Chandon i Champagne.

Les mer om fjorårets konkurranse her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her