Yrkes-NM til Lillehammer

Yrkes-NM skal arrangeres på Lillehammer høsten 2010.

Dette er bestemt av styret i WorldSkills Norway. Det er WorldSkills Norway som er hovedansvarlig for Yrkes-NM, men organisasjonen er helt avhengig av et samarbeid med fylkene om gjennomføringen.
 
To fylker søkte innen fristen. Disse var Oppland fylkeskommune og Nordland fylkeskommune. 
 
Enstemmig
Styret valgte enstemmig Oppland som samarbeidspartner for Yrkes-NM 2010. Begrunnelsen for dette var blant annet rammene omkring hele arrangementet, med sterk vekt på et profesjonelt opplegg innenfor en rimelig kostnadsramme.
 
Dessuten ligger Lillehammer slik til at det er korte reiseavstander for store deler av Østlandet.
 
Hvert annet år
Yrkes-NM arrangeres hvert annet år og 2010 blir tredje gang dette arrangementet finner sted. Tidligere har Yrkes-NM vært arrangert på Norges Varemesse på Lillestrøm (2006), med 35 000 besøkende, og i Stavanger (2008) med 16 000 besøkende.
 
Arrangementet har som hovedmål å sette fokus på fag- og yrkesopplæringen i Norge, og å få vist fagenes betydning og plass i norsk arbeids- og samfunnsliv.
 
Under Yrkes-NM arrangeres nasjonale og internasjonale mesterskap i en rekke forskjellige yrkesfag. Deltakerne er tatt ut gjennom lokale og regionale konkurranser. Mange bransjer og fag bruker Yrkes-NM til å ta ut sine deltakere til Yrkes-EM og Yrkes-VM.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen