Creme Brulee ver.2

Ingredienser
5 dl. kremfløte
1 1/2 dl. melk
1 vaniljestang
1 dl. sukker
3 egg, hele
3 eggeplommer
1 dl. brunt sukker

Fremgangsmåte

En dessert som alltid faller i smak. Desserten er også "in" i tiden. Enkel og lage, og er ypperlig å servere når en skal ha fest. Kan lages dagen i forveien. Slik gjør du Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Skrap frøene av vaniljestangen og ta frøene i blandingen. Varm blandingen i 3-5 min. på svak varme. La det ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe. Pisk sammen eggene og hell den forsiktig i den lunkne blandingen. Hell blandingen i 8 små ildfaste former. Stek formene i vannbad på 150 grader i ca 30-40 min. Vannet halveis opp på formene. Varm opp ovnen med vannet i. Etter stekingen la de hvile til de er kald. Dryss brunt sukker over puddingen og sett formene under grillen og stek til de er gyllent (ca 1 min) Serveres kald, gjerne med litt bær/frukt ved siden av, men langt fra nødvendig

Sendt inn av Arne Falch Vik

Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her