Konfektkake, sjokoladebombe og lithcisorbet
4 Roser, Harstad

Konfektkake, sjokoladebombe og lithcisorbet

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Kaken settes sammen av en kjeksbunn, sjokoladeganache, pasjonsfruktkrem og kirsebærgelé.

Kjeksbunnen lages ved å smuldre 2 Gjende-kjeks og blande dette med 4 ss smeltet usaltet smør. Bland dette sammen og trykk ut i en form. Settes kjølig i en time. 

Sjokoladeganache:
Kok opp fløte med 1 vaniljestang og rør sjokolade i forsiktig. Bruk en slikkepott, ikke visp, det er for å unngå å få luftbobler i sjokoladen. Ha over kjeksbunnen og smør forsiktig utover. Settes kjølig i 2 timer.
Pasjonsfruktkrem:
Bland maisenna, eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp fløte, pasjonsfruktcoulis og vaniljestang. Ha i smeltet gelatinplater.
 
Hell litt av den varme fløteblandingen over i eggeblandingen for å temperere eggene. Ha så over resten av fløteblandingen og varm forsiktig opp under stadig omrøring. Smeten skal tykne, men den skal ikke koke, da den da vil skille seg. Så snart smeten tykner skal den hurtigst mulg avkjøles over isbad for å stoppe kokeprosessen.

Hell pasjonsfruktkremen over sjokoladen og sett tilbake på kjøl.

Kirsebærgelé:
Kok opp coulisen og ha i de smeltede gelatinplatene. Avkjøl og ha over pasjonsfruktkremen. Kaken må stå et døgn før den skjæres i.
Sjokoladebombe:
Pensle innsiden av formen du vil bruke til å lage konfekt med utemperert, smeltet sjokolade to ganger.
Sjokoladefyll:
Kok opp fløte, espresso, sukker, glukose og vaniljestang. Ha væsken over sjokoladen slik at den smelter. Rør med slikkepott for å unngå bobler. Ha over i sprøytepose og fyll den sjokoladesmurte formen. La stå i 24 timer og legg deretter på et sjokoladelokk. Når konfektene tas ut av formen, skjæres de til med en varm kniv.
Lithcisorbet:
Ha lichi, sukkerlake og limejuicen i en foodprosessor. Kjør til glatt konsistens, sil over i en fryseform og frys laken i et døgn.
 
La isen tine litt før du begynner å arbeide med den. Ha isen i en hurtigmikser sammen med stivpisket eggehvite, kjør til ny glatt konsisten. Frys smeten igjen - klar til servering.

Sendt inn av 4 Roser, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her