
Her er en håndfull forslag til drikkefølge til lutefisken som dekker de fleste preferanser og behov.
Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.
Kombinasjonen av Linie-akevitt, lime og hylleblomst er forfriskende og innsmigrende. Den perfekte starten på lutefisk- eller rakefisklaget. Eller dagen etter.
Er du en storelsker av lutefisk har du sikkert startet allerede. Hvis ikke, er det på tide. Prøv denne italienskinspirerte oppskriften.
Det er tid for lutefisk, og skulle du være så uheldig å ikke like denne skjelvende delikatessen, har vi en genial løsning for deg.
Det er tid for en av våre mest skattede mattradisjoner i det vi serverer lutefisk denne helgen.
Fra kommende tirsdag er det andre ting på menyen enn lutefisk. Derfor bør du nyte årets kanskje siste lutefisk nå. Og i dag med en vri.
Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til, selvfølgelig i tillegg til oppskrifter med mange gode drikkeforslag.
Forandring fryder, men lutefisk med bacon, godt med fett, ertestuing og kokte poteter er en fest i seg selv.
Her er en overraskende nyhet: Lutefisk er blitt trendy!
Vær på vakt når butikken annonserer med ekte lutefisk. For det er slett ikke sikkert fiskedisken byr på ekte vare.
Hvorfor ikke forsøke en litt annen variant av den klassiske lutefisken i dag?
Prøv en ny vri på en av våre mest skattede mattradisjoner denne helgen.
Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.
Hvorfor ikke prøve en ny og spennende vri på den klassiske lutefisken denne helgen?
Restefest med lutefisk i luftige former kan forføre selv den mest innbitte lutefiskhater. Prøv denne oppskriften.
Hva er det egentlig som gjør at lutefisken smaker som den gjør? Og er det lov å kalle norsk eplebrennevin for calvados?
Big Horn Steak House lover lutefisk på Hamar.
Lutefisk fra Røst, Osten Lykle fra Ørsta og Eldhus Vossakorv er hedret med Matmerks Spesialitet-merke.
Ringerikserter fikk i 2004 sin velfortjente opprinnelsesbeskyttelse. Denne ertesorten er Norges eldste jordbruksvare som fremdeles dyrkes. På Ringerike er den fortsatt fast tilbehør til bondekost som lutefisk og rakefisk, men er klar for nye partnere.
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året.
Hvordan du får suksess med alle julens fiskemåltider finner du oppskriftene til her.
Enten det er til julekoldtbordet, julefrokosten, selve julemiddagen eller til desserten og julekakene, finner du svaret her.
Her finner du 21 oppskrifter på hva du kan lage av julematrestene. Fra hurtig-ramen av ribberestene til burger med pinnekjøtt.
I alt 19 akevitter har så god distribusjon at du er garantert å finne flere av dem i ditt nærmeste polutsalg. Her kan du se hvilke som er best.
Vi serverer deg en komplett festmeny med 13 oppskrifter å velge blant, og som alltid får du gode drikkeforslag til.
Selv om Kai Schätzel er en av de største stjernene i Rheinhessen, har han både god bakkekontakt og en ustoppelig trang til å utforske nye vinstiler. Som skapt for sesongen vi er inne i. Dette vil du ikke gå glipp av.
Mange har oppdaget rieslingvinens fortreffelighet i julesesongen, og denne boksen gjør rent julebord. Knallgod rett og slett.
Jeg håper du har tatt vare på kokekraften, for den brukes til mølje som nytes når du har vaska golvet og pynta tre.
Kombinasjon av ekstra god cognac og sjokolade kan ikke bli annet enn godt. Og den passer like godt kald som varm, i elegant cocktailglass eller i en kopp utendørs.
Denne portugiseren er laget av en av de mest syrerike og fargeintense rødvinsdruene som finnes. Noe som har gitt en super matvin med godt lagringspotensial.
Appelsin og mascarpone, litt krydder, honning og nøtter. Mer skal ikke til. Perfekt etter en førjulsmiddag.
De tre vinene dekker de fleste julematbehovene – og det til veldig gunstige priser.
Skal du by på julefrokost eller julelunsj i år, finner du alt du trenger av oppskrifter her.
Her finner du alle akevittene Apéritif har testet de siste årene. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Her er fasiten til quizen om høstens gleder.
Hundretusener velger snarveien til julematen.
Det Norske Måltids hederspris er tildelt Arcus-destillatør Halvor Heuch.
Veier 20 kilo og koster over 3500 kroner.
I hvert fall når den er så smaksrik som vinene til denne mannen. Gunstig priset er de også. Perfekt timing foran novembers mange festlige lag.
Endelig kan ordet turistfelle få en positiv betydning. Nyåpnete Edda har som nærmeste nabo til Operaen i Bjørvika, muligheten til å bli en slik, men har samtidig en klar strategi for å bli mye mer.
Utvalget av juleøl har aldri vært så stort som i år. Sjekk hvilke som er best blant de norske juleølene.
Halvor Hansen har gjort tørrfisk og klippfisk tilgjengelig for flere gjennom sine gryteferdige produkter.
Aldri tidligere har det blitt registrert større forekomster av skrei enn i fjor. Nå er årets tokt i gang og det er om mulig enda mer fisk.
Disse musserende vinene kommer fra et av Frankrikes desidert mest spennende hvitvinsområder.
Ikke alle liker øl og akevitt. En riesling som denne derimot hamler opp med det meste.