
Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.
En gin tonic skal være frisk og aromatisk, med rabarbrasirup og rabarbrastrimler får den enda mer av det gode.
Rabarbra bidrar med så mye friskhet at en iskrem blir veldig vanskelig å stå imot. Spesielt siden den ikke er mektig i det hele tatt.
Den er ikke bare frisk, men har også god sprøhet og ekstra sunne ingredienser.
Har du forvokst rababra i hagen, kan du lage rabarbrasaft som igjen er perfekt til en sommerlig cocktail som denne.
Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.
Tenk myk kranseskake med kokos fylt med rabarbra- og jordbærkrem. Uimotståelig er forbokstaven. Lett å lage er denne svenske kaketradisjonen også.
Det er i rabarbraskallet at fargen sitter, og det er derfor strengt forbudt å kaste det. I denne drinken brukes det sirup laget av rabarbraskrell og det gir den en ekstra personlig smak.
Om du ikke har rabarbra i hagen, er den lett å få tak i fra grønnsaksdisken. Dette bør du vite om råvaren før du bruker den.
Surt på surt på surt blir ikke søtt, men fungerer veldig godt i møtet med den myke kremen og den sprø grove paibunnen.
Denne lekre drinken kan også lages som en alkoholfri utgave til de minste og de som kjører.
I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.
Det er høytid for rabarbra, og hva passer vel da bedre enn å lage en forfriskende drink av den syrlige delikatessen.
I alle fall om du har fri tilgang på rabarbra. Eller en nabo du kan godsnakke med. I løpet av noen strakser har du en herlig dessert som kan serveres lund eller kald.
Ingen fisk er så forbundet med sommer som makrell, og denne oppskriften bør du virkelig prøve.
Nå er ikke denne helt etter oppskriften, men vel så fyrstelig som originalen takket være nyplukket rabarbra.
Denne australske søtvinen er et funn til norsk rabarbra. Den lange reisen til tross er den veldig billig.
Rabarbra hører forsommeren til. Server denne friske, søte og sprø rabarbrapaien med smak av vanilje til kaffen eller som dessert.
Rabarbra hører sommeren til, og her får du to gode oppskrifter på både hovedrett og en deilig rabarbrakake.
Med essensen av norsk sommer, en drink laget på herlig rabarbra, gikk Silje Takle av med seieren om Skandinavias beste cocktail i 2009. Lag den du også denne helgen.
Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.
Sommerens beste tørsteslukker er uten tvil vann. Mange nøyer seg ikke med vanlig vann. Det er ingen grunn til å kjøpe det i flaske for det kan du lage selv. Her får du tipsene.
Bak disse sterke fargene skjuler det seg en sjokoladekake, men ikke bare det også en deilig og frisk mousse.
Her er det egentlig bare størrelsen på paiformen som skiller oppskriften fra enhver annen rabarbrapai, men marengstoppingen gjør den likevel helt annerledes.
Ceviche er fortsatt trendy så det holder. Denne oppskriften er en morsom vri på denne nye fiskefavoritten.
Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.
Ingredienslisten er lang og det er flere elementer som skal settes sammen, men siden du fordeler arbeidet på to dager, går det som en lek.
Server denne lekre rabarbradesserten i dag. Her har du den lettlagete oppskriften.
Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.
Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.
Navnet Schmitt Frei. Körper. Kultur. er et frekt ordspill på tysk for nudisme. Men det spiller på at vinene er helt avkledde og naturlige. At de kommer i literflasker, gjør dem enda mer perfekte for sommersesongen.
Høye sommertemperaturer øker lysten på ekstra forfriskende eller kalde drinker. Her er oppskriftene du trenger for en leskende helg.
Berberisbær er en av flere ingredienser som spås en viktigere rolle i kjøkkenet og kostholdet. Som ellers preges av å gå i en enda grønnere (og altså surere) retning.
Marsipan, fromasjfyll, krem og en hel bærkurv gjør susen på festbordet. Her er oppskriften.
Franskmenn elsker sine fruktterter. Med god grunn. Og denne er intet unntak.
Det ble slik det burde være i Årets Sjømatkokk-konkurranse. Nemlig at den som er nærmest til råvarene, også er dyktigst.
Så har innsender valgt å kalle kaken Ostekake med stor O. Vi kan ikke være mer enig.
Å gjøre noe ekstra ut av velkomstdrinken blir alltid godt mottatt. Prøv denne oppskriften.
At belgiske 3 Fonteinen har den stjerne- og kultstatusen som de har i dag, skyldes stahet, og en utrettelig vilje til å tenke nytt. Surølbryggeriet ruller ikke bare ut det ene lekkerbiskenen etter den andre, det jobbes også med tanke på framtidig bærekraft, for belgisk ølkultur som sådan.
To nye varianter av fruktmostene Vår er godkjent som Norsk Spesialitet.
Michelin-stjernene er restaurantenes pallplassering og kokkene bak er bransjens avantgardister. Hvorfor hylles de ikke for det i stedet for å bli mistenkeliggjort og til dels latterliggjort av dem som har ansvaret for å gi matnasjonen Norge riktige rammevilkår?
Feriemiddagene avsluttes gjerne med noe søtt og sommerlig. Prøv en av disse go'-oppskriftene med tilhørende drikkeforslag.
Paul Ivić har siden 2014 hatt en Michelin-stjerne for sin vegetariske restaurant Tian i Wien. Han er ikke uventet ambassadør for småskala, økologisk grønnsaksdyrking og et mer bevisst matforbruk, og han har gjort vegetarisk fine dining trendy, selv om han aldri ville finne på å bruke dette ordet.
Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.
Sesongens råvarer og kontinental inspirasjon: På Refsnes gods er Edvards Munchs favorittretter satt på menyen.
Det er stadig mer populært å teste ut nye versjoner av den klassiske drinken gin & tonic. Som denne.
Med essensen av norsk sommer gikk Silje Takle av med seieren om Skandinavias beste cocktail. Lag den du også denne helgen.
Bak navnet H.Theoria skjuler det seg en rekke helt spesielle likører som gjør at de har skapt en helt ny brennevinskategori.
Det ble seier til blant andre ovnsklar klippfisk, fenalår av villsau, flatøsters og «verdens beste ost» Kraftkar.