
Pala er en av Sardinias beste produsenter som også er godt representert i Norge. Her får du topp kvalitet for en rimelig penge.
Kalvestek er noe av det lekreste du kan servere. Og denne oppskriften fra Sardinia er i en klasse for seg.
Denne rødvinen fra Sardinia er kommet i ny årgang og nok en gang byr den på imponerende kvalitet for pengene.
Sardinia skiller seg fra resten av Italia på flere måter, de har sitt eget språk og kultur, sine egne mattradisjoner og druesorter og ikke minst utgamle vintradisjoner. Bli med på en rundtur i dette (før)historiske landskapet.
Funnet av 15.000 godt bevarte og 3000 år gamle druesteiner på Sardinia kaster nytt lys over vinhistorien.
For 139,90 får du en vin som smyger seg rundt alle de gode smakene i høstens lammemiddager. Og den finnes i 180 basishyller.
Denne sardinske vinen hjelper deg å komme gjennom vinteren samtidig som den får deg til å lengte etter sommerlige aktiviteter.
Bordeauxprodusenten André Lurton går tilbake til naturkork for sine lagringsviner. Franske forbrukere får skylda.
Pollista har vært kjemisk fri for korsikansk vin i årevis, men nå er en av de mest interessante nyere produsentene på plass. Kjenn din besøkelsestid, for det er viner som lages i mikrovolum.
Italia er med sine 597 håndverksbryggerier det tredje viktigste øllandet i denne kategorien i Europa. Bare i Slow Foods ølguide for 2019 er nå 2650 ulike øl omtalt. Deriblant stadig flere varianter av landets mest originale øltype, Italian grape ale.
For legger du på et par tiere får du rødviner som formelig strutter av herlig mørk frukt samtidig som den har god friskhet og fint tanninbitt.
Disse vinene representerer noe av den beste vinvalutaen du får fra Italia for tiden.
Fra denne for nordmenn nye sardinske produsenten kommer det en håndfull veritable røverkjøp.
Du har råd til flere sommerfester med disse to knallbillige vinene.
Med denne oppskriften kan det ikke gå galt. Ikke tar den lang tid heller. Belønningen er masse god smak.
Mens resten av verden inspireres av hverandre, lever også mattradisjonene i Roma evig. Få andre steder elsker innbyggerne sin mat på samme måte som i Roma. Romerne spiser nemlig ikke for å overleve, de lever for å spise.
Mørt mykt og tandert kalvekjøtt er noe av det beste som finnes på den fronten. Eksklusivt og ofte forbeholdt de store anledninger, men her finner du oppskrifter som egner seg også midt i uka.
Den vannklare maraschino-likøren og det spesielle kirsebæret den lages av, er ikke like kjent som cocktailbæret den har gitt verdensberømmelse.
Lang tynn pasta er favoritt blant pastatypene. Men slik pasta er mer enn spagetti. Her er oversikten.
Carme Ruscalleda har med restauranten Sant Pau valgt en helt annen formel for sitt kjøkken enn sine molekylære kolleger.
Januar 2011 blir historisk når 56 av Italias desidert beste vinprodusenter kommer til Oslo. Gå ikke glipp av Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow.
Den mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene.
Miniputten Chianti Rufina og den enda mindre Pomino utgjør den kjøligste delen av Chianti, og vinene skiller seg derfor ut ved å være friskere, slankere og mer parfymerte, men med svært godt lagringspotensial. Og på samme måte som olivenoljen derfra, som skapt for matbordet.
Søndagsmiddagen er hellig for mange og av god grunn. Det er kanskje den aller beste måten å samle familien eller venner rundt et godt måltid. Her finner du oppskrifter som kan inspirere til neste helg.