
Så mørk den enn er, er den svært luftig og med smak av mandler og søt sitron som får tankene til å flykte til sørlige breddegrader.
Lettrømme god både holdbarhet, fylde og syrlighet til denne sjokoladekakeoppskriften. Den holder hele langhelgen ut - med mindre dere klarer å holde fingrene av kakefatet.
Amerikansk + sjokoladekake = mye av alt. I disse krisetider koser vi oss ekstra. Dessuten er den svært holdbar, så du behøver ikke spise opp alt på en gang.
Har du lyst på sjokoladekake, men ikke har mørk sjokolade i huset, fortvil ikke. Du kommer et godt stykke med kakaopulver og smør. Bare prøv denne oppskriften.
Tropisk aroma ble populær fra 1950-tallet som en krydret marmorkake med sjokoladekrem, men denne mormoren hadde sin egen lille vri.
Tykk og deilig vaniljekrem med litt overraskende smaker oppå en sjokoladekake med lakris. Og sprø pistasjnøttpraline? Ja, det lager du faktisk selv.
Raw er en trend innen både salt og søt matlaging, men særlig kakene har fått gjennomslag her til lands. Om du har lyst å utforske dette, kan du starte med denne oppskriften.
Når du først har fått smaken på konditorkremen ganache, går du aldri tilbake til vanlig glasur.
Den har nemlig litt uvanlige ingredienser til en sjokoladekake å være. Men smaken er det ingenting i veien med, heller tvert om.
Glem brownies. Denne klassiske sjokoladekaken med smak av krydder og lys sjokoladekrem har begeistret generasjoner.
Hastverk behøver slett ikke være lastverk. Det er ukens superraske sjokoladekake et godt bevis på. Her er oppskriften.
Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.
I denne oppskriften møter sprø tertedeig mykere sjokoladekremen.
Denne kaken er udødeliggjort av 80-tallsbandet B-52. Den smaker like godt som låta deres beskriver den.
Ha den nye vinen i glasuren og sjokoladekaken får en ekstra fruktig og god smak. Annen rødvin går også bra, men ikke hvilken som helst.
Denne oppskriften på sjokoladekake er med bringebær og det gir ekstra god smak.
Kombinasjonen av kaffe og mørk sjokolade er det som gjør susen i denne oppskriften. Under den mørke kremen er det en lys og saftig nøttebunn.
Helene Rui Skoje (25) fristet hele Norge med «Kakepikens Sjokoladekake». Nå kan hun glede seg over en splitter ny kjøkkenmaskin.
Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.
Saftig så det holder er denne sjokoladekaken som har smak av solsikkekjerner og sultanarosiner.
Mørk sjokolade og solbær er en «match i himmelen». Med et glass portvin til skjønner alle at det er høst. Her er oppskriften.
Bak disse sterke fargene skjuler det seg en sjokoladekake, men ikke bare det også en deilig og frisk mousse.
Om nyttårsforsettene innebærer mindre sukker og fett, behøver det ikke bety mindre kos og smak. Bli overbevist med denne oppskriften.
Det mørkeste ølet er en undervurdert ingrediens til sjokoladekaker som denne.
Av og til er en god strategi også for det søte. Her er oppskriften på en ekstra lett, men supergod sjokoladekake.
Saftig sjokoladekake som toppes med glasur og knust Daim kan bli din nye favoritt, særlig siden den er uhyre lett å lage.
Mørk nærmest flytende sjokoladekake med blåbærsorbet er aldeles uimotståelig godt.
Denne sjokoladekaken med hvit glasur pyntet med friske moreller lever opp til navnet kveldens dronning.
Sjokoladekaker og -desserter får fram smilet til enhver. Se alle de fristende oppskriftene her.
Det mørke ølet gir ekstra smaksdybde til sjokoladekaken. Denne oppskriften gir en veldig holdbar kake. Perfekt for ferien.
I dag er det tid for en skikkelig godbit. Vi gir deg oppskriften på en tung, mørk og utrolig god sjokoladekake helt uten mel.
I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.
Tre lag som lages separat og vips har du en himmelsk kake.
Vi snakker om mjød på 11,5 prosent og sake på 16, men også et lekkert surøl. Felles for alle tre er at de er helnorske og dessuten helt fantastiske.
De tar riktignok litt tid, men det er vel anvendte timer, for resultatet blir knallbra.
Og selv om det er rødvin i må du slett ikke være voksen for å smake, for blant ingrediensene finnes både Nesquick-pulver og melkesjokolade.
Mange spår årets 8. marsfeiring til å bli tidenes største. Uansett om du går i tog eller ei, er hører en kakemarkering med. Og denne er av det ekstra gode slaget. Perfekt for den som egentlig ikke har tid å bake kake midt i uka.
Det er umulig å ikke falle for fristelsen til å kjøpe et av de mange gresskarene som fallbys i disse dager. Hvert gresskar inneholder så mye kjøtt at det blir nok til også denne kaken. Den er dessuten veldig holdbar.
Ut å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.
For denne kaken er utrolig saftig og god. Ikke tar den lag tid å bake heller.
Mens kakebunnene tørker i ovnen, kan du forberede alt det andre du skal servere på 17.mai eller festen.
For den må ikke passes mens den står i ovnen. Når du kommer tilbake til kjøkkenet, er den ferdig og klar til å pyntes. Og smaken er himmelsk.
Rullekake på denne måten smaker nemlig ekstra godt og er såpass mektig at den godt kan serveres i skiver som dessert. Noen kommer garantert til å be om dobbel porsjon.
Her får du oppskrifter på dessertene som gjør festen virkelig minneverdig.
De syrlige bærene blir ekstra gode i en smørkrem som her, og en så mektig kake rekker til mange.
Og med grovt mel blir den riktig så sunn.
Det er mye godsaker i denne krokanbløtkaken, men morellene gir den det lille ekstra. Slik at du får lyst på et stykke til.
Tenk myk kranseskake med kokos fylt med rabarbra- og jordbærkrem. Uimotståelig er forbokstaven. Lett å lage er denne svenske kaketradisjonen også.
Kaffe og hvit sjokolade gir ostekaken en ekstra dimensjon. Liker du ikke kaffe, eller om den skal serveres til de yngste, kan du bruke kakao i stedet.
Om du synes marsipankake er noe som skal overlates til proffene, kan du prøve deg på denne som er både lettlaget og velsmakende. Og ikke minst enkel å pynte.