
Torsk er fantastisk smaksrik og anvendelig og for mange favoritt nummer én. Spesielt nå som skreien fyller fiskediskene. Her har vi samlet en rekke gode tips og oppskrifter.
Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.
Aldri har det vel vært bedre tilgang på den fantastiske råvaren som skrei er, enn akkurat nå. Så ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.
Gourmetfisken skrei er en norsk sesongbasert spesialitet. Oppdag hva som gjør skreien så unik og hvordan du tilbereder den best.
Her får du også en oppskrift på hvor enkelt det er å lage restaurantmat på eget kjøkken.
Vi lengter etter vår, men nyter vinterens delikatesser så mye vin kan. Prøv denne lekre oppskriften i dag.
Skreien koster det samme i dag som den gjorde for sju år siden. Tilgjengeligheten er større enn noen gang.
Nå er skrei å få tak i overalt. Og med denne oppskriften blir det fest på en tirsdag.
Så flotte råvarer som skrei må vi bruke så ofte vi kan. Men det gjelder å variere smakssammensetningen. Denne oppskriften sitter.
En enkel, men utrolig velsmakende rett laget på havets hvite gull er dagens anbefaling.
Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Med skrei til middag blir det fest selv midt i uka. Dagens ukompliserte oppskrift gjør ekstra krus på denne fantastiske råvaren. Men du kan fint bruke vanlig torsk. Nydelig smaker det uansett.
Fersk torsk, og det må være skrei, lever og rogn er nå i fiskedisken. Vi gir deg en hel seksjon med artikler og skreioppskrifter. Og ikke minst får du konkrete drikkeforslag til samtlige. è Her finner du hele seksjonen
Supersunn skrei eller torsk bør på menyen en gang i uka, og på en dag som denne, hører hjertevennlig mat ekstra godt hjemme.
Trå til med denne oppskriften på et ekstra godt skreimåltid med sprøstekt skinn og en farlig god saus.
Nå er skreien på sitt aller beste, så prøv denne deilige oppskriften i helgen.
Kritthvit skrei med smaksrikt følge gjør denne helgens første middag til en riktig fest.
Skrei kan serveres på flere måter enn med lever og rogn. Det gjør delikatessen enda mer vinvennlig. Her får du flere forslag til gode matcher og ditto kjøp.
Nå er skreisesongen i full gang og i dag serverer vi deg et herlig måltid med dette hvite gullet i fra nord.
Nå når kvaliteten på torsk/skrei er så fantastisk, får den lov å spille hovedrollen i helgens festmeny. Oppskriften er såre enkel.
Aldri tidligere har det blitt registrert større forekomster av skrei enn i fjor. Nå er årets tokt i gang og det er om mulig enda mer fisk.
Nå kan ikke kunden lenger være sikker på at det er skrei som ligger fast og fin på tallerkenen. Det kan også være en oppdrettet variant. Har villfanget torsk og oppdrettstorsk kvalitetsforskjeller - og hva skiller eventuelt de to?
Petter Gregersen (61) fra Berlevåg, ble i dag tildelt prisen som Årets SKREI-fisker av Norges Råfisklag. Tross lave torskepriser, leveres det kvalitet på et historisk høyt nivå.
Du behøver ikke dra lenger enn til ett av de 62 største polutsalgene for å få hvitt nyttårspåfyll fra øverste hylle.
Fish and chips er britenes favoritt kosemat - slik lager du denne tradisjonsrike retten perfekt hjemme.
Helt fersk torsk med lever og rogn er noe av det beste sesongen kan by på. Følg denne oppskriften og suksessen er sikret.
Mens vi venter på skreien, gir denne oppskriften både god julefølelse og honnør til delikatessen som vintertorsk er.
Pesto trives i langt flere retter enn bare pasta. Her får du ny inspirasjon gjennom disse åtte oppskriftene. Og vi har enda flere.
Svært få ting er så deilig enkelt som helgrillet fisk. Kjøper du ferdigrenset fisk, blir det lettere å både tilberede og servere. Ikke fått ut grillen ennå? Denne herlige oppskriften kan også stekes i ovn.
Torsk smaker ikke bedre enn den gjør akkurat nå. Men innpakket i parmaskinke og pannestekte poteter på siden gjør den ekstra susen.
Norskdyrket fennikel finnes nå i alle grønnsaksdisker, og da er tiden inne for å fråtse. Her finner du et vell av ulike måter å tilberede denne aromatiske grønnsaken på.
Torsk servert på tradisjonelt vis med lever og rogn er for mange årets kulinariske høydepunkt. At måltidet også er helsebringende er en kjærkommen bieffekt.
Skur 33 er åpnet, og folket bak Baltazar Ristorante & Enoteca skal konkurrere med Aker Brygge hele året.
Den er nemlig så saftig og matvennlig at den passer til det meste du har lyst på akkurat nå. Og så er den i nesten alle polutsalg.
Torsk er svært så vinvennlig. Derfor får du forslag til både rødt og hvitt vinfølge.
Fiskesuppe er enklere å lage enn hva mange tror, og denne oppskriften er perfekt på travle hverdager.
Om du tror du ikke kan lage rødvinssaus, tro om igjen. Denne oppskriften er veldig lett å lykkes med.
Denne boksvinen er kjekk å ha på lur. Eller kanskje du går for den enda bedre flaskeløsningen.
Om du ikke feirer 8. mars, kan du likevel gjøre som to av landets beste kvinnelige kokker, Miriam Østvik Jenssen og Kari Innerå. Her er oppskriftene.
Denne torskeretten er det skikkelig festsus over. Får du ikke tak i fersk hel torsk, kan du godt lage den med filet, fersk eller fryst.
Frityrsteking av torsketunger er den beste måten å tilberede delikatessen på. Basta.
For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin.
Dagens oppskrift gir den litt kjedelige lettsaltete torsken du finner i alle butikker, nytt liv. Det blir både smaksrikt, sunt og superenkelt.
Til påske står egg øverst på innkjøpslisten. Så det kan fort bli for mye egg, men her får du tips til gode måter å bli kvitt overskuddet.
Alle elsker chablis, men med stadig økende priser, er det godt at det finnes alternativer. Til og med overraskende billige.
Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.
Den populære TV2-serien er kommet i kokebokform. Det holder til finalistplass for Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen. Her får du en forsmak.
Topp råvarer trenger ikke så mye bearbeiding for å smake himmelsk. Det er denne oppskriften et godt bevis på.
Det er ikke et minutt for tidlig, med tanke på hvor mye den virkelige «yttersia» har betydd for norsk matkultur. Det måtte en handlekraftig og hjemvendt sigerfjordværing til. Halvar Ellingsen er denne delen av Nord-Norges nye helt og Kvitnes Gård den nye stoltheten.
Fraats.com er et helt nytt nettsted som samler produsenter av lokalmat. Slik blir det lett å få tak i godsakene uavhengig av hvor du bor.