
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Og i dette tilfellet er det Björn Svensson fra Michelin-restauranten Galt som har fått med seg gode venner til å lage sin første kokebok noensinne. Det kvalifiserte for finalistplass i Beste norske kokebok 2019.
Tyttebær og kokos er en noe uvanlig smaksvri på en kake. Men du verden hvor godt det passer sammen. Kanskje har du litt tyttebær i fryseren du har lyst å bruke opp?
Tyttebær i desserten gjør den ekstra frisk og god. Med yoghurt i stedet for fløte blir panna cottaen ekstra lett, men fortsatt med mye smak.
Denne retten vil du bli husket for, også av de som ikke er så kjempeglade i tyttebær. Oppskriften er dessuten lett å få til.
Mange lar det bli med tilbehør til kjøttkakene, men friske tyttebær smaker fantastisk sammen med den fete mascarponekremen.
Denne desserten kommer til å få fart på seg. Oppskriften er veldig enkel.
Saftig burger med soppstuing, bacon og tyttebær smaker det hyttetur av.
Ikke bare krumkakene, men også tyttebærene i fryseren får et nytt bruksområde.
En virkelig klassisk reinsdyrstek med rik god saus, sopp og tyttebær kan ingen si nei til. Bare følg denne oppskriften, så er du sikret suksess.
Tyttebær er en fantastisk råvare vi burde bruke mer av. Ikke bare som følge til kjøttkakene eller vilt. Hva med denne oppskriften på ostekake?
Fiskeball gjerne fylt med ister eller servert med bacon og tyttebær er vanedannende skal vi tro deler av befolkningen. Denne kule retroretten bør absolutt prøves. Det er slett ikke vanskelig.
Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.
Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.
Ut å plukke, inn å bake og så inviterer du på kaffekos. Her er oppskriftene.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.
Denne britiske klassikeren er perfekt for å tømme fryseren for fjorårets bær. Men den kan selvsagt også lages med årets avling - når den tid kommer.
Da er det på tid å be inn på et festmåltid med reinsdyr i hovedrollen.
Ølnyhetene på spesialpolene er i det syrlige hjørnet og noen av dem er av en annen verden. Det er også svært matvennlige øl som kler høstens råvarer.
Bent Høie oppfordrer til å ta noen av juletreffene utendørs. Her er et forslag til meny.
Her fylles Wellington-en med hjortefilet og tilbehør med smak av norsk natur. Bedre festmiddag enn dette finnes knapt.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Hverdagshelten seibiff med løk får her en annen og mye friskere vri.
Bakt brie er lettlaget, elegant og syndig godt. At middagen er ferdig på 1-2-3, gjør den perfekt for late kvelder der du vil kose deg litt ekstra.
De finnes begge i basisutvalget, er veldig billige, men har mye karakter og er herlig smårustikke, og passer dermed utmerket til de gode hverdagsrettene.
Skogssopp er en av naturens gaver til oss matglade. La deg inspirere av disse fristende oppskriftene og inviter til et høstens festbord.
Agavedrikken pulque har gledet meksikanske ganer i hundrer av år. Nå er den kommet på moten igjen. Med en holdbarhet på tre dager er den så kortreist som en drikk kan bli. Derfor jobbes det nå med mer langtrekkende utgaver.
Det møre og smaksfulle reinsdyrkjøttet er noe av det beste norsk natur kan by på. Her finner du oppskriftene og tipsene.
Både rester av ost, brød og syltetøy får fart på seg på denne måten.
Noe er nytt, lampene er spraylakkert for å få patina, ellers har det gamle apoteket alt som trengs av atmosfære fra før av. Det Svanens barteam gjør er å fylle stedet med innovative vrier på klassiske cocktails.
Pannekaker er ikke bare lettvintmat etter en travel arbeidsdag og barna roper etter middagen. Det er noe reiselystne nordmenn for lengst har oppdaget.
Selv camembert fra supern blir riktig så god når den tilberedes på denne måten. Dens sprø ytre og myke indre er en perfekt kombinasjon som bare mangler et syrlig tilbehør. Her i form av mangosaus.
Denne herlige rødvinen har inntatt så å si alle basishyllene og kommer til å gi en ny opplevelse av rimeligere argentinsk vin. Det kan sies om den hvite også.
Denne reinsdyrpannen har både mye smak og er rask å lage. Perfekt etter årets første søndagstur.
Finnbiff eller reinskav er en lett tilgjengelig råvare som alle er sikret suksess med. Perfekt til å markere samenes festdag på.
Det er høysesong for pepperkakebaking. Her er en oppskrift på hvordan bli kvitt overskuddet.
Hentet du julegrana selv, kan du nappe av en kvist til denne lekre lammeretten.
Retromat som bankebiff er perfekt for en dag som 1. mai. Her er oppskriften og forslag til hva du kan drikke til.
Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
På vår nasjonaldag nummer to må det selvsagt være reinsdyr på menyen. Denne oppskriften er perfekt etter en lang arbeidsuke.
Denne oppskriften på helstekt kylling er inspirert av russisk måte å tilberede villfugl på.
Millionbiff høres kanskje pretensiøst ut, men godt smaker det med denne enkle oppskriften.
Her er fasiten til quizen om skogens ville vekster.
Den kunnskapsrike og engasjerte ølskribenten Jørn Idar Kvig forteller om utviklingen og historien bak norsk øltradisjon. Du får også en 4-retters lunsjmeny på kjøpet.
Hemmeligheten er å trekke den i en krydderkraft og selvsagt kjøre på med mye godt tilbehør.
Om du vil vente med ribben til selveste julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften passer året rundt. med klassisk tilbehør passer året rundt.
Her finner du 21 oppskrifter på hva du kan lage av julematrestene. Fra hurtig-ramen av ribberestene til burger med pinnekjøtt.
Danskene kan det med kvernet kjøtt. Denne oppskriften er riktig så tradisjonell, men smaker ikke mindre godt av den grunn.
Elgkjøtt er perfekt som grytebase. Denne oppskriften er både rask og enkel, men ikke mindre velsmakende av den grunn.