
Denne oppskriften er så god at selv den mest trofaste kjøttspiser vil bli fornøyd. Hemmligheten er den trendy frukten jackfruit som du enkelt lærer å tilberede her.
Denne oppskriften er nemlig både vegansk, gluten-, laktose- og nøttefri.
Det er stadig flere restaurantkunder som har vegetariske eller veganske ønsker for menyen. Det er lett å glemme at dette også gjelder for drikketilbudet. Her får du noen holdepunkter til hva du skal tenke på når du lager drikkemenyen.
Linser er en formidabel proteinkilde og minst like smaksrik som kjøtt. I tillegg er disse veganske bollene proppfulle av andre godsaker som gir deg energi og styrke.
Det er først og fremst deres populære «köttbullar»-rett som skal gjøres tilgjengelig for flere.
Disse er fylt med kyllingrester, men de kan lages med andre rester, enten med og uten kjøtt, og sågar vegansk.
Bli med på råmatkurs hos Funky Fresh Foods, en av Norges ledende aktører inne rå og vegansk mat.
Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.
Red Velvet er populær blant ekte kakemonser. Her er en oppskrift som er vegansk men som smaker så godt at du ikke kommer til å bake annet etter å ha prøvd denne versjonen.
Best av alt: du har garantert alle ingrediensene hjemme.
Den har mange ingredienser men er likevel veldig lett å lage. Du blir rikelig belønnet, også fordi du byr på en helt kjøttfri middag.
Denne retten med pannestekt ålemalle - en estisk spesialitet - og med garnityr av syltet småløk, ristede kantareller, norsk skogsopp, mandelpotetputer, sprø potetchips, samt urter og blomster, tok Norges Bocuse-håp, Christian André Pettersen, helt til topps i Europafinalen i Tallin.
Spesielt som her når den dekkes av en herlig appelsinsirup og serveres med vaniljekrem.
Ikke er det noen fancy råvarer heller, bare det du til vanlig har for hånden. Med denne retten til middag, innfrir du også nyttårsforsettet om å spise mer grønt.
Den har nemlig alt u trenger for av næringsstoffer for å føle deg behagelig mett og tilstrekkelig smakskick til at du føler deg mentalt tilfredsstilt.
Og har du ikke gresskar, er det lurt å skaffe det, for denne kaken er dyrisk god. Ikke er den vanskelig å lage heller.
Det som er ekstra bra med denne retten, er at den kan varieres i det uendelige. Åpen kjøleskapsdøra og du har det som trengs.
Raw er en trend innen både salt og søt matlaging, men særlig kakene har fått gjennomslag her til lands. Om du har lyst å utforske dette, kan du starte med denne oppskriften.
Nå når butikkene fylles med nyhøstede norske poteter finnes det ingen unnskyldning for å bruke dem, også som hovedingrediens i middagen.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
Mulligatwny er kanskje ikke den mest tradisjonsrike av juleretter, men en klassiker likevel. Miss Sophies favoritt, kyllingsuppe med karri og grønt eple, er perfekt opptrapping til eller avbrekk fra julens tyngre retter.
En kjapp tur i ovnen er nok til å forvandle importaspargesen til et spennende måltid.
Rødbeter hr det som trengs, i hvert fall når de får følge av poteter, pinjekjerner og kikerter som her.
Det er bare å gjøre seg klar for både grønne burgere som kjøttfrie dager. Det er i år at den grønne matbølgen vil slå til for fullt.
Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d'Or med denne utrolige kreasjonen.
Ifølge Caterwings er Oslo verdens 16. beste destinasjon når det kommer til å spise godt. Det er intet mindre enn sensasjonelt.
Gibson er en tøffing som med noen dråper vermut ikke er innafor for veganere. Men fortvil ikke, med denne oppskriften kan alle nyte denne drinken.
Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel.
Paul Mathew har med Everleaf laget en alkoholfri bitter som er så god at bartenderkolleger gjerne bruker den som mikser i drinker med alkohol.
Denne kaken av typen blondies er ikke bare en lyst brownie, den har også smak av epler og er laget med mel av mandler i stedet for hvete.
Dagens middagsforslag er fargesprakende, smaksrik og sunn. Det er bare å hive innpå.
Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot høstlig forkjølelse. Oppskriften er superenkel.
Da er det nemlig Restaurant Day i et femtitalls byer verden over, også i Oslo og Lillestrøm. Se her hva du kan spise.
Her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut. Overrask familien med middag uten kjøtt eller fisk eller sørg for at grønnsaker dekker en større del av tallerkenen heretter.
Pasta er manges favoritt, og kan varieres på fantastisk mange måter. Her finner du et knippe gode oppskrifter.
Mange synes det er vanskelig å finne en dessert som absolutt alle kan spise. Denne tilfredsstiller alle, så vel laktoseintolerante som veganere, og med et lite grep også de som vil ha det glutenfritt.
Dom. des Tourelles har laget vin siden 1868, men det er først det siste året at vinene importeres til Norge. Og det er det all grunn til å glede seg over.
Det er hovedkonklusjonen i en undersøkelse utført blant verdens mest trendsettende bartendere.
Blomkål med ostesaus og bacon er det som skal til for at alle rundt middagsbordet fryder seg i dag. Her er den enkle oppskriften.
At veggiser også har det gøy, er denne oppskriften et godt bevis på. Ingen kommer til å savne kjøttet eller fisken i dag.
Paul Ivić har siden 2014 hatt en Michelin-stjerne for sin vegetariske restaurant Tian i Wien. Han er ikke uventet ambassadør for småskala, økologisk grønnsaksdyrking og et mer bevisst matforbruk, og han har gjort vegetarisk fine dining trendy, selv om han aldri ville finne på å bruke dette ordet.
12 unge nye nordmenn lager iskrem det går gjetord om. Se etter iskremvogna til Sandwich Brothers neste gang du er på Grünerløkka.
Designerburgere med ekstravagante ingredienser som andelever eller trøffel er den store mattrenden også i selveste Paris.
Den største kokkestjernen i matparadiset San Francisco er akkurat nå Aaron London. Hans restaurant AL´s place ble nylig kåret til USAs beste. Og det tross for at den er nesten helt vegetarisk.
At klubblegenden Pigalle har funnet en form som lever opp til navnet, selv uten den røde plysjen, er mye takket være barsjef Anne Maurseths personlige cocktailmeny.
Her kan du lese om alle de andre heteste mattrendene i det nye året.
Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.
Vi fant ingen treff i Pollisten