Dagens rett

Gå for en søndagsmiddag du sent glemmer

Prøv denne oppskriften på klassisk helstekt indrefilet til søndagsmiddagen. Vi garanterer en stor smaksopplevelse.

Helsteking av biff er mye  lettere å lykkes med en du kanskje tror. Ditt viktigste verktøy er et steketermometer og selvsagt dine smaksløker. 

Du får også forslag til tilbehør som passer til en søndagsmiddag i oktober.

Flere måter å tilberede biffkjøtt finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Helstekt indrefilet av okse

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 ½ kg indrefilet av storfe
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss smør til steking
 
Tilbehør:

Hasselbackpoteter

Grønn bønnesalat

Peppersjysaus

Fremgangsmåte

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.

Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
 
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.

Server fileten med hasselbackpoteter , grønn bønnesalat og en peppersjysaus .

Tips: Når fileten hviler vil kjernetemperaturen gradvis øke med ca fem grader (varmen trenger dypere inn i kjøttet).
 
Ta derfor fileten ut når temperaturen er fem grader lavere enn hva du ønsker å servere den ved.

Flere gode kjøttretter

Saken er biff

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

10 store poteter av den faste typen
½ ts salt
¼ ts pepper
½ dl revet hvit ost
2 ss smeltet smør
2 ss strøkavring eller brødrasp
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter finner du her

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønn bønnesalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 boks hvite, store bønner
1 dl selskapserter eller sukkererter
2 dl aspargesbønner - frosne kan brukes
1 dl brekkbønner
1 bunt vårløk
4 ss olivenolje
1 sitroner (revet skall + saft)
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket mynte

Fremgangsmåte

Ha bønner og erter i en bolle. Skjær vårløk i skiver og ha over i bollen.

Rør sammen olje, sitronskall og saft, salt, pepper og mynte.

Hell over salaten og la den trekke smak i noen minutter før servering.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel sjysaus med pepper

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 pose sjysaus, eller hjemmelaget sjysaus
1 sjalottløk
1 ts rød pepper
1 ts grønn pepper

Fremgangsmåte

Lag saus (følg bruksanvisning på posen), eller bruk en god hjemmelaget sjysaus .

Tilsett sjalottløk i tynne båter (evt. stekt lett på forhånd), rød og grønn pepper.

Flere gode sauser finner du her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen