Hasselbackpoteter
Foto: Inkognito

Hasselbackpoteter

Ingen skal komme her å si at poteter er kjedelig mat. Med denne oppskriften blir potetene feststemt tilbehør eller en festrett i seg selv. Du må lage Hasselbackpoteter.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 243 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen