Hasselbackpoteter
Foto: Inkognito

Hasselbackpoteter

Ingen skal komme her å si at poteter er kjedelig mat. Med denne oppskriften blir potetene feststemt tilbehør eller en festrett i seg selv. Du må lage Hasselbackpoteter.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 235 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen