Oppskrifter rødbeter
Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt
Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem
Fremgangsmåte
- Spinatpølse:
Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn spinaten og avkjøl. - Kvern kjøttet grovt og bland sammen. ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
- Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
- Rødbetpølse:
Rødbetene bakes i ovnen under grovt salt på 180 grader til du kan stikke en kniv lett gjennom. skrelles og kuttes i bitter. - Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn rødbet terninger og avkjøl. K
- Kvern alt sammen grovt og ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
- Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
- Tips:
Bruk gjerne kjøtt av typen skinkebiff til disse pølsene som da blir magre. Om du ønsker mer fett, velg ferdig kvernet kjøttdeig av svin. - Stekt potet og løk:
Ovnsstek amandinepotetene i ovnen i skiver sammen med salt, pepper og olivenolje. kutt løk i terninger og stek i olivenolje. - Ha i timian og stek til gylden farge. Ha opp i potetene og stek videre. Bruk en stekespade til å hakke opp i mindre biter. s
- Smakes til med salt og pepper.
- Sennepskrem:
Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Tilbehør til pølsene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
83 POENG
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Skrell rødbeten og del den i biter. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose den.
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melken samt rødbetemosen, la blandingen bli fingervarm.
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Kjevle til et rektangel. Fordel smør og knuste pistasjnøtter utover. Rull sammen til en pølse og del den i ca. 16 emner. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate.
- La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og dryss over knuste pistasjenøtter og litt sukker.
- Stek bollene gylne ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.
Se alt det andre du kan lage med rødbeter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies
Fremgangsmåte
Vafler:
Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt.
Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt.
La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.
Ostekrem:
Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd.
Sett sammen:
Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene.
La stå en halvtime slik at kaken får sette seg.
Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Rødbetepannekaker
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til røren.
- Varm opp en stekepanne på middels varme.
- Bruk en spiseskje med røre til hver lapp. Stekes i et par minutter på hver side. Om du ønsker at pannekakene skal bli så rosa som mulig, så stek dem på litt lavere varme.
- Serveres sammen med honning og grovrevet rødbete.
Tips 1: Rødbeter baker du med skallet på i grovsalt ved 175 grader i 30 minutter. Slik beholdes mest mulig av den naturlige sødmen. Men du kan selvsagt også koke dem. Men ikke skrell dem først.
Tips 2: Disse rosa mini-pannekakene passer perfekt å servere til helgefrokost eller i bursdag.
Tips 3: For å unngå røde fingre, kan du bruke engangshansker.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt