Salater med kylling

Våren er på vei. Og med den en brutal påminnelse om at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Sunn og velkomponert mat med de riktige næringsstoffer gjør at du kan spise deg god og mett - uansett.

Etter å ha gått ut av vinterhammen, og vi våres i både sinn og skinn, er det tid for fargerike smaksopplevelser. Og da finnes det knapt noe sunnere og mer velsmakende enkelt enn kyllingsalater. Med et grønttilbud fra alle verdens kanter skulle det være rike muligheter til å sette farge på det hvite, sunne kyllingkjøttet, som vi spiser stadig mer av. At grønnsakdisken om ikke lenge blir beriket også med de første duggfriske norske produktene, burde ytterligere øke lysten til å tenke lett, sunt og fargerikt.

Her får du servert 10 deilige oppskrifter:

Kyllingsalat med peanøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
150 g kokt pasta (eller 60 g rå)
2 stk. appelsin
3 stilk stilkselleri
340 g hermetisk ananas, stor boks
200 g druer, blå eller grønne
1 stk. isbergsalat
3 ½ ss peanøtter

Karrisaus:
75 g majones
¾ ts karri
1 beg. yoghurt naturell
½ ts sukker

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.

Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to. Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.

Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker. Server karrisausen ved siden av salaten. 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun salat med kyllingbryst og halloumi-ost

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g blandet salat, for eksempel bladspinat, frisésalat, ruccula og romano
150 g bulgur
2 ss smør
ca 250 g kyllingbryst uten skinn
250 g halloumi-ost
10 cherrytomater, delt i to
5 soltørkede tomater i strimler
4 ss Argan-olje
2-3 ss sherryeddik
Salt og pepper
3 ss grovhakket koriander

Fremgangsmåte

Vask spinaten og la den dryppe godt av.

Bløtlegg de tørkete tomatene i varmt vann.

Kok bulguren etter anvisningen på pakken. Rør inn smør og la den dampe noe av seg.

Skjær kyllingfiletene og osten i skiver. Vend eventuelt i litt olivenolje. Stek i grillpanne eller på grill. Alternativt i vanlig stekepanne ved høy temperatur. Dryss over salt og pepper.

Bland salatene med bulguren, tomatene, kyllingen og osten. Pisk sammen olje og eddik med litt salt og pepper og koriander. Hell dressingen over salaten. Vend forsiktig. Server umiddelbart med godt brød til.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kreolsk kyllingsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk. kyllingfilet eller annet renskåret hvitt kjøtt
1 stk. rød chili
1 ss hakket frisk koriander
2 stk. appelsin
100 g frisk sjampinjong
ca. ¼ stk. friséesalat
ca. 20 stk. pecannøtter 

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler.

Del over chilipepperen, ta ut frøene og finhakk pepperen. Bland chilipepper og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.

Stek strimlene raskt i smør i forholdsvis varm panne. Ta ut strimlene.

Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner. Del sjampinjongene i skiver.

Grovriv salaten og bland alle ingrediensene. Pynt med paranøtter og server med brød. 

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kyllingsalat med avokado og bacon

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 grillet kylling
6-8 cherrytomater eller 2 vanlige tomater
2 ss normannaost
6-8 blader friséesalat
2-4 blader lollo rosso
1 avokado
4 skiver bacon

Dressing:
2 dl lettrømme
litt sitronsaft
litt sukker

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i strimler. Riv salatbladene litt fra hverandre og dekk en tallerken. Lag dressingen og bland inn kylling og smuldret normannaost. Fordel blandingen over sengen av salatblader.

Skjær avokadokjøttet i båter, del over tomatene og legg på til pynt. Dryss over sprøstekte baconbiter til slutt. Brød smaker godt til.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kyllingsalat med avokado og bacon

Antall porsjoner

3-4

Ingredienser

ca. 4 dl grillet kylling
2 modne avokadoer
100-200 g sjampinjong
200 g frisk grønn asparges, evt. hermetisk
3 baconskiver
10-12 cherrytomater
frissésalat eller annen grønn salat

Dressing:
2-3 hvitløkbåter
2 ss vinedikk
1 dl olivenolje
litt fersk basilikum
salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.

Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.

Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hvit solskinnssalat

Antall porsjoner

3

Ingredienser

3 egg
100 g pastaskjell eller pastahjul
kjøtt av 1 grillet kylling
1 pose blandet salat (eller bland selv)
3 klasetomater (smakstomater)
½ finhakket løk
noen sorte eller grønne olivener
2 ss fetaost med litt oljedressing

Fremgangsmåte

Legg romtempererte egg i kokende vann og kok dem i 7-8 minutter til de er "smilende", det vil si at hviten er helt fast, mens plommen fortsatter litt myk og "smiler som en sol". Er eggene kalde bør de legges i kaldt vann og kokes i 6 minutter (fra vannet koker opp). Avkjøl eggene i kaldt vann.

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag og slå over kaldt vann.

Rens grillet kylling for skinn og ben og skjær kjøttet i passe store stykker. Bruk en pose fargerik, blandet salat eller bland sammen din egen favorittsalat og ha den i en bolle sammen med kyllingkjøttet. Del opp klasetomater i passe store biter og finhakk løk. Bland pasta, tomater og løk inn i salaten. Del eggene i båter og fordel dem på toppen av salaten sammen med sorte eller grønne oliven. Legg på litt fetaost til slutt.

Ta med litt av oljen på glasset og bruk den som en dressing på salaten. Server med brød ved siden av.

Sendt inn av

Foto: OEH

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk varm potetsalat med fetaost, chili, rødløk og oliven

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g Beate poteter
1 rødløk, finhakket
1 vårløk, i tynne ringer
1 rød chili, i tynne ringer
50 g sorte oliven
200 g fetaost, i terninger
2 ss hakket persille
1 ts pinjekjerner
1 dl olivenolje
2 ts balsamicoeddik
salt
pepper
frisk basilikum

Fremgangsmåte

Kok potetene møre. Skrelles mens de er varme og deles i biter. Ha dem i en bolle og tilsett rødløk, vårløk, chili, oliven, fetaost, persille og pinjenøtter. Hell over olje og edikk og smak til med salt og pepper. Bland salaten godt og pynt med basilikum.

Tips! Hvis du tilsetter litt grillet kylling får du en super middagsrett.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kyllingsalat med sommerlige frukter

Antall porsjoner

8

Ingredienser

2 store, grillede kyllinger (á 1000 g)
1 issalat
2 nektariner
2 mango
1 papaya
1 nettmelon eller annen melon

Fremgangsmåte

Rens kyllingene for skinn og ben, og skjær dem i skiver.

Finsnitt issalaten og legg den som en seng på et fat. Legg kyllingskivene i fiskebensmønster på salatsengen. Del over nektarinene. Ta ut steinene. Skjær nektarin- og mangokjøttet i terninger og fordel på begge sidene av kyllingskivene. Skjær båter av papaya og melon og legg på som pynt. Dersom du erstatter nettmelon med vannmelon kan det være en fordel å dele melonen i mindre biter.

Rørt lettrømme tilsatt finhakkede blader av krydderurtene peppermynte eller sitronmelisse, smakt til med litt sukker, smaker utmerket som dressing til denne sommerlige salaten.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun Kyllingsalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

5 ss pinje- eller pistasjenøttekjerner
200 g kyllingfilet, i strimler
2 ss meierismør
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød løk, i tynne skiver
2 ss rødvinseddik eller balsamico
2 tomater, i grove biter
200 g vellagret Norvegia i terninger
salt, pepper
300 g blandet grønn salat f eks isbergsalat, romanisalat eller rossosalat

Fremgangsmåte

Rist nøttekjernene gyldne i tørr stekepanne. Avkjøl.

Stek kyllingbiter, hvitløk og rødløk lett i smør. Tilsett eddik og rør om. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen.

Anrett kyllingblanding, nøtter, tomat og ost på salaten. Hell litt ekstra eddiken over tilslutt.

Anrett salaten på et stort fat eller i en vid bolle.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk salat med potetbåter

Ingredienser

En litt spennende og annerledes gresk salat, - den blir lun av de stekte potetene. Salaten smaker godt til grillet kylling eller som en egen rett.

¾-1 kg poteter
olivenolje til pensling
oregano
1 løk
4 tomater
½ slangagurk
3 ss olje
1 ss vineddik
½ ts salt
1 krm sort pepper
1 hvitløksfedd
½ isbergsalat
200 g fetaost
1 dl sorte oliven

Fremgangsmåte

Potetene i stekeovnen: 225 ° C, ca. 20 minutter

Børst potetene godt og skjær dem i like store båter. Sett dem med skallet ned på en smurt stekeplate. Pensle med litt olje og dryss på oregano. Stek dem midt i ovnen.
Rens og skjær løken i tynne skiver, agurken i terninger og tomatene i båter. Bland olje, eddik, salt og pepper i en bolle. Press i hvitløken. Hell dressingen over grønnsakene og la dem stå til marinering til potetene er ferdige. Riv salaten i biter og bland i grønnsaker, varme poteter og fetaost. Pynt med oliven.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen