17. mai i Cannes

Den norske nasjonaldagen ble også feiret i den franske filmbyen Cannes. Kokker fra Gastronomisk institutt vartet opp med festlunsj av råvarer fra Finnmark.
Redaksjonen
19 Mai 2008 - 12:15

Alt skjedde i en lavvu ved Grand Hotel i filmbyen. Rundt 200 mennesker smakte seg gjennom spesialiteter som var laget av forskjellige fiskeslag, rein og andre råvarer som finnes i Finnmark.
 
Mesterkokker
Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk institutt var en av dem som laget maten.
 
- Dette er veldig flotte råvarer å jobbe med. Vi har blant annet brukt tørket reinhjerte. Dette minner meg litt om kalvetunge, sier Hvarnes til NRK.
 
Det var Look to Norway som stod bak arrangementet. De hadde invitert diverse gjester fra film- og reiselivsbransjen. I tillegg kom det mange andre gjester som følte seg lokket av den store lavvuen.
 
Tørket reinhjerte
NRK fikk Aftenpostens filmanmelder Per Haddal til å vurdere lunsjen med terningkast. Det ble terningkast 6.
 
- Dette er vel en av de beste lunsjene jeg har spist her i Cannes. Jeg likte spesielt tørket reinhjerte i lefse. Det var utrolig godt, sier Haddal.
 
Trodde på en toer
Gunnar Hvarnes er overrasket når han hører Per Haddals dom over lunsjen.
 
Han tippet en svak toer, før han fikk "dommen".
 
- Det et jo flott. Det hadde jeg ikke trodd, sier Hvarnes.
 
Men overraskende er det jo ikke. Hvarnes er jo tross alt Norgesmester i kokkekunst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her