Smaken av sommer - i hvert fall slik den er i Amalfi
Solmodne appelsiner sammen med sprø reddik og fennikel er en genial kombinasjon og det perfekte tilbehør til så vel sjømat som kylling. Eller som den er til lunsj.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Solmodne appelsiner sammen med sprø reddik og fennikel er en genial kombinasjon og det perfekte tilbehør til så vel sjømat som kylling. Eller som den er til lunsj.
Les hele sakenGode norske råvarer står på menyen denne dagen i det vi serverer en herlig rett av en verdenskjent delikatesse. Som også kan erstattes av skrei.
Les hele sakenDagens rett er akkurat så deilig enkel som det både høres og samtidig ser ut som. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn dette? Selvsagt kan du variere med så vel ingredienser som bunn - gammelt brød er et tips.
Les hele sakenDenne oppskriften er også en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, og det må slett ikke være lam. Bruker du rester, er tilberedningstiden dessuten kortere. Topp turmat.
Les hele sakenNå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.
Les hele sakenHer får du fire ulike tips til fyll til bakte poteter; alt fra cheddar og bacon til reker og dill.
Les hele sakenDagens middagsforslager en omelett med noe mer substans enn du kanskje er vant til. Den inneholder nemlig kjøttdeig og minner mer om pizza enn omelett.
Les hele sakenPoteter kan brukes til det meste - også som hovedingrediens i dagens middag. Selvsagt må det ytterligere ingredienser til for å få frem den eksotiske smaken - men det meste har du i skapet.
Les hele sakenFylt pizza med en frisk tomatsalat til tilfredsstiller alle smaksløkene.
Les hele sakenMinestrone er en herlig smaksrik suppe der intet er spart på når det gjelder ingredienser. Masse av alt - også pesto.
Les hele sakenTil denne retten kan du bruke enten rester av skinkesteik eller ribbe.
Les hele sakenDet er bare noen loffskiver eller et burgerbrød som skal til. En rekesalat med kick gjør også sitt.
Les hele sakenDet skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.
Les hele sakenHer får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.
Les hele sakenRøsti er både en rimelig og lettlaget vri på forretten. Toppingen kan selvsagt varieres, men røkelaks og rømme fungerer faktisk veldig godt. Så hvorfor endre?
Les hele sakenSuffle er noens mareritt og andres største glede. Ikke la deg skremme, for dette er knallgodt.
Les hele sakenFisk er godt, og ikke minst; sunt. Derfor går vi løs på en fiskesort som med fordel kunne vært benyttet i større grad. Sei er en knakende god råvare, og da spesielt som filet. Forsøk vinkombinasjonen som følger med.
Les hele sakenKokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.
Les hele sakenSelv en så enkel rett som dette, kan vekke matglede hos alle familiens medlemmer. Og hvem som helst kan lage den.
Les hele sakenMå middagen være unnagjort i en fei eller at familien yngste er på kjøkkenet, er club sandwich et godt valg. Denne oppskriften klarer alle.
Les hele sakenAlle regioner i Norge har sin vri på nasjonalretten fårikål. Dette er møringenes favoritt.
Les hele sakenPasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.
Les hele sakenNå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.
Les hele sakenHelstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus. Bare smak på det. Selvsagt lager du alt fra bunnen med denne oppskriften.
Les hele sakenKanskje har du laks til overs fra helgens feiring? Da kan du lage denne innbydende retten. Enklere kan det neppe gjøres.
Les hele sakenHar du rester og ben etter spekemat, må du for all del ikke kaste det. Lag heller den herligste ertesuppe på dem.
Les hele sakenKyllingkjøtt, salat og litt dressing og middagen er klar.
Les hele sakenDenne lørdagen står det kylling på menyen. Dersom du ikke tidligere har forsøkt deg på appelsinsaus til kylling, har du noe virkelig godt i vente.
Les hele sakenFisk og sjømat på grillen blir ekstra godt når du marinerer dem først. Lettvint som bare det.
Les hele sakenDenne australske suppen er inspirert av enkel fransk matlaging, og kan med fordel serveres romtemperert.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenEller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenGjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele saken149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenDet er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.
Les hele sakenOpplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.
Les hele saken