Alkohol gir deg bedre sanseoppfatning

Forskere fra University College i London har funnet ut at selv små mengder alkohol kan bidra til bedre vurderingsevne. Spesielt merkbart er dette for kvinner. Det er altså evnen til oppfatning og erkjennelse som forsterkes gjennom alkohol.

Studiet, presentert i 1. august-nummeret av American Journal of Epidemiology, konstaterer at de som drikker alt i fra én til 30 drinker pr. uke gjorde det bedre enn avholdsfolk. Testen ble utført med en rekke parametre for å måle deltakernes interlektuelle kapabilitet.
- Sammenliknet med avholdsfolk hadde de som drikker ett eller to glass alkoholholdig drikk pr. dag lavere risk for dårlig vurderingsevne, uttalte forskerteamet.
 
Testpersoner som nyter alkohol regelmessig, men som likevel ikke hadde drukket den siste uken før testen, fikk bedre resultat enn de som ikke drikker alkohol. Men de gjorde det likevel ikke like bra som den gruppen personer som også hadde drukket hele perioden.
- I forhold til evnen til sanseoppfatning fant vi at regelmessig alkoholinntak kan være å foretrekke fremfor å nyte alkohol kun ved spesielle anledninger.
 
Det er ikke fastlagt om det er alkoholen i seg selv som bidrar til de forbedrede resultatene, eller om det er andre spesielle faktorer som virker inn. Forskerne merket seg imidlertid at de som drikker regelmessig hadde en tendens til å tilhøre en gruppe mennesker med høyere inntekt og bedre utdannelse enn de med totalt avhold.
 
- Moderat inntak av alkohol kan være kjennetegnet for god mental og fysisk helse, og ikke minst for sosioøkonomisk status. Begge er allerede forbundet med gode vurderingsevner, mente forskerteamet. - Alkohol er allerede vurdert som bra for blodomløpet, noe som i seg selv i befolkningen er forbundet med evne til klartenking.
 
Som i alle andre publiseringer av forskningsresultatet oppfordres det som en følge av rapportens konklusjoner ikke til økt inntak av alkohol.
 
Les mer her: Wine Spectator (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen