Dagens rett

Ovnsbakt hamburger

Du kan faktisk bake burgerne i ovnen, da blir de supersaftige
Foto: (artursfoto)

Du kan faktisk bake burgerne i ovnen, da blir de supersaftige

Sennep, løk, pepperfrukt og tomat mellom lagene gjør denne burgermetoden til en av de saftigste. Prøv selv.
01 Juli 2021 - 23:00

Ovnssteking av burgere er perfekt om mange skal serveres samtidig. Da kan du doble og triple oppskriften og fylle hele stekebrett med disse dobbeldekkerne. Effektivt og veldig godt.  

Selv om det i denne oppskriften er bakte halve poteter som følger burgerne, kan du fint legge dem inn i burgerbrød med det du måtte ønske av ekstra stæsj. 

Se våre andre oppskrifter på burger 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Hamburger i form

Hamburger i form

Fremgangsmåte

Del potetene (små) i to på langs. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak i form i bunnen av ovnen ved 200 grader til mens du lager hamburgerne.

Lag 8 store, men ikke for høye karbonader av kjøttdeigen. Fire av dem legges i en smurt, ildfast form, ikke for høy.

Fordel sennepen over disse karbonadene, krydre dem med salt og pepper og legg på løk og tomatskiver og ringer av pepperfrukt, der kjerne og frøstokk er fjernet.

Legg en karbonade på toppen av hver porsjon og legg på en smørklump. Sett formen i stekeovnen ved 175 grader i 30 minutter. Legg en halv tomat på toppen av hver hamburger 5-6 minutter før de er ferdig stekt. De siste 10 minuttene kan du godt sette på grillfunksjonen. Server retten direkte fra formen. Den skal være saftig og fin.

Server med halve bakte poteter og salatblader. Om du ønsker kan du også servere med burgerbrød. 

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her