Alle vil ha matkasser på døren

Alle vil ha matkasser på døren

Ole Martin Alfsen har overtatt middagslagingen for 30.000 familier.

Godtlevert-kassene er blitt en kjempesuksess med 30.000 faste kunder. Nylig gikk matkasse nummer 1 million ut fra Godtlevert.

- Dette er en fantastisk milepæl for oss, sier sjefskokk Ole Martin Alfsen.

Godtlevert er også en økonomisk suksess. Fra 2013 til 2014 nesten doblet omsetningen seg til 183 millioner og resultatet endte på 3,5 millioner.

Hovedkonkurrenten Adams Matkasse hadde også en eksplosiv utvikling og økte fra 7 til 129 millioner på ett år. Akkumulert underskudd er 22,5 millioner. Kokken som har gitt navn til matkassen, Adam Schives Bjerk, til daglig kokk på BARE Restaurant i Bergen, er deltaker i konkurransen om å bli Årets kokk og dermed representere Norge i Bocuse d'Or 2017.

Hvem blir den neste Bocuse d'Or-vinneren?

Også Kolonihagen-gruppen satser i dette markedet. Postordre-virksomheten til selskapet hadde i 2014 en omsetning på 27 millioner.

Og nå skal det bli enda enklere å slippe å lage mat selv. Schibsted satser nemlig på å bruke sitt store avisbudkorps til å distribuere frokostkasser. Det er Duggurd som står bak frokosttilbudet. Selskapet er foreløpig i startfasen, men oppnådde allerede i første hele driftsår 3,6 millioner i omsetning.  

Ifølge NRKs beregninger er postordresalget av mat nå passert 1 milliard kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen