Bransje

Brygger gårdsøl innenfor bygrensene

På Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid. Les hele saken

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Test Velger du vin i boks, er du trygg med en av disse

De 11 beste boksvinene på polet

Dette er de 11 beste boksvinene på polet akkurat nå. De gir deg like god kvalitet som flaskevin til 150 kroner, og koster bare en femmer mer per glass enn de dårligste boksvinene.

Test Dette er de beste basisnyhetene i september

Nyheter i basisutvalget september 2017

I september er det utenfor allfarvei som gjelder, så er du klar for å introduseres for noe nytt, er det nå du skal handle. Det gjelder både for vin, øl og brennevin.

Test Rekordmange knallgode viner. Her ser du de aller beste

Nyheter i bestillingsutvalget

905 nye produkter testet er ikke rekord i antall, men det er rekord når det kommer til antall produkter med 90 poeng eller mer.

Frykter ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Derfor er hele verden hekta på koreansk mat

Bibimbap og en av dens faste ingredienser, kimchi, er spydspissen for koreansk mat, godt hjulpet av kjendiser på evig sunnhetsjakt og fermenteringsfantaster. Men retten med 500 års tradisjoner er så mye mer enn supersunn. Møt en av dens fremste ambassadører, Soo Jin Kim. Les hele saken

Til toppen