Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder
Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.
Les hele sakenKjøkkensjef Anika Madsen på restaurant Iris i Hardangerfjorden, har mottatt den høythengende Game Changer 2024-prisen fra La Liste. Det er første gang en norsk restaurant vinner denne prisen.
Les hele sakenTil tross for uroen som har preget cavaverdenen de siste årene med utbryterne Corpinnat og Penedès Classic, satser Gramona ufortrødent videre på sitt valg av biodynamisk dyrking og kategoriens lengste modning på bunnfallet.
Les hele sakenAlsace trykker pinot noir til brystet, som svar på klimaendringene og markedets behov. Men også druer som syrah er allerede under vurdering.
Les hele sakenHimkoks fikk sin og Norges beste plassering noensinne i årets Worlds50Bestbars-kåring.
Les hele sakenMed en 84. plass har Norge fått nok en bar i verdensteten.
Les hele sakenAdrián Michalčík på Pier 42 er Norges beste bartender ifølge Nordic Bar Awards 2023.
Les hele sakenSett av søndag 22. januar for å møte bransjekolleger og å heie på årets NM-kandidater.
Les hele sakenVerdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.
Les hele sakenMed denne kåringen ønsker Norsk Vinkelnerforening å øke fokus på sommelierfaget og alle de dyktige sommelierene som jobber rundt i det ganske land.
Les hele sakenDen årlige vinmessen i regi av Den norske vinkelnerforening finner sted i Oslo.
Les hele sakenBehind Bars har suksess både i inn- og utland med sin måte å bygge barer på. De tidligere bartenderne bak selskapet vet nøyaktig hvor skoen trykker.
Les hele sakenI Kristiansand har restaurantbransjen arrangert sin åttende SpisuteUke. Det ble fulle hus i en hel uke til ende.
Les hele sakenKristiansanderen Henrik Dahl Jahnsen (26) er på nytt landets beste vinkelner.
Les hele sakenKanskje bidrar #metoo til at årets julebordsesong går inn i historien som den hyggeligste – for alle?
Les hele sakenAnne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
Les hele sakenChristian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.
Les hele sakenDet er stadig flere restaurantkunder som har vegetariske eller veganske ønsker for menyen. Det er lett å glemme at dette også gjelder for drikketilbudet. Her får du noen holdepunkter til hva du skal tenke på når du lager drikkemenyen.
Les hele sakenNok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.
Les hele sakenFranske Jennifer Le Nechet ble historiens første kvinnelige verdensmester i barfaget. Her kan du lese mer om hvordan 29-åringen ble best blant 10.000 andre dyktige bartendere i Diageo World Class.
Les hele sakenVerdens mest kjente kokk, René Redzepi, mener det å ha kunnskap om spiselige planter er like viktig som å lese og regne. Det gjør dansk skolevesen nå noe med.
Les hele sakenMed denne ideen unngår restauranten eller baren dårlige instabilder.
Les hele sakenPå Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid.
Les hele sakenStjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene
Les hele sakenPå baren Manhattan i Singapore lagres drinkene i et solerasystem etter modell fra sherryverdenen. Det er ikke bare det som gjør at baren er i en klasse for seg.
Les hele sakenDa det kom fram at thailandske myndigheter ønsket å kvitte seg med en av verdensmetropolens fremste attraksjoner, ble det bråk.
Les hele sakenDen sørafrikanske vinen Brak-Kuil er en sjeldenhet på flere måter. Denne produsenten har også mye annet lekkert å by på.
Les hele sakenDen californiske pinot noir-en som tok Norge med storm i fjor, takket være topp kvalitet for en lav pris, holder fortsatt det den lover og litt til.
Les hele sakenLengter du sørover, kan du drømme deg bort med disse vinene. De er dessuten å få i veldig mange polutsalg.
Les hele sakenDenne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenDen 14. februar kan du feire din kjærlighet for mat, vin eller følge ditt. Få servert en nydelig meny kombinert med 7 glass vin fra to topprodusenter fra Piemonte.
Les hele sakenDelicatessen Aker brygge inviterer deg til en uforglemmelig kveld med spansk mat og viner fra egen vingård.
Les hele sakenBli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenBli med når Master of Wine Heidi Iren Hansen Vestvik guider deg igjennom noe av det beste California har å by på.
Les hele sakenEr du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
Les hele sakenDette kurset er for deg som ønsker å smake forskjeller og likheter på viner i ulike prisklasser, og selvfølgelig ha det gøy!
Les hele sakenFør julens travle tider setter inn, inviteres du til en spennende vinsmaking med Bodegas Baigorri, presentert av den dyktige og erfarne alltid sprudlende sommelieren Henriette Batt.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenHer er det både magnum, dobbelmagnum og sågar femliters vinflasker som er å få tak i på polet. Til og med i basis. Men de aller beste må bestilles, og da begynner det å haste.
Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.
Det er en kort oppsummering av hva som blir gjort tilgjengelig i spesialpolslippet torsdag 23. november.
For 2023 er et år med mye sol og tidlig modning. Som gjør at også de spontangjærede vinene stort seg har fått nok tid på å bli klare til den tredje torsdagen i november - altså 16. november.
Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.
Les hele sakenDet er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.
Les hele sakenØlet du bruker i maten, er det naturlig å bruke også i maten.
Les hele sakenOslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenAnders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.
Les hele saken