Allied Domecq kjøper Spanias største vinprodusent

Det internasjonale vin- og brennevinskonsernet Allied Domecq PLC har kjøpt den spanske vinprodusenten Bodega y Bebidas. Det dreier seg om Spanias største vinprodusent og har blant annet viner som Campo Viejo og Siglo Saco i sin portefølje. - Oppkjøpet er del av et strategisk fokus på vin, sier administrerende direktør Eivind Schøyen i Allied Domecq S & W Norway.

Bodega y Bebidas er Spanias største vinprodusent med en total produksjon på mer enn 90 millioner flasker pr år, og en total omsetning på over 1,1 milliarder kroner. Selskapet produserer vin fra alle de viktigste distriktene i Spania, men kjernevirksomheten er produksjon av vin fra Rioja, som utgjør nær 60 prosent av den totale produksjon. Bodega y Bebidas har også vinproduksjon i Chile. I Norge er vinene Campo Viejo og Siglo Saco selskapets mest kjente.
 
I forbindelse med kjøpet vil Allied Domecq PLC etablere en vindivisjon og samle all virksomhet knyttet til vin i denne. Dette er del av en bevisst strategi fra selskapets side, idet brennevinsmarkedet de seneste år har stagnert internasjonalt. Det forventes ikke nevneverdig vekst i årene som kommer heller. Markedet for vin har derimot et betydelig potensiale og det ventes sterkt vekst i tiden fremover.
 
Får betydning i Norge
Oppkjøpet vil også få store konsekvenser for den norske avdelingen av Allied Domecq som nesten vil doble salget.
 
- Vi selger årlig ca 720.000 flasker, hvorav 80 prosent er brennevin. Med Bodega y Bebidas-viner i vår portefølje, vil vårt volum øke til nesten 1,3 millioner flasker, sier administrerende direktør Eivind Schøyen. Han peker samtidig på at både Campo Viejo og Siglo Saco er blant de 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet, og at porteføljen også vil inneholde de lovende nykommerne Las Campanas og Albor. Schøyen mener det ligger store muligheter i oppkjøpet, da Bodega y Bebidas frem til nå har solgt nesten 80 prosent av produksjonen på hjemmemarkedet.
 
- Med vårt internasjonale apparat og sterke markedsorientering tror jeg vinene vil få enorm fremgang på eksportmarkedet, sier Schøyen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen