Amerikanske Constellation Brands Inc. legger inn bud på Allied Domecq?

Amerikanske Constellation Brands Inc. kunngjorde mandag at de vurderer å legge inn et konkurrerende bud på Allied Domecq. Dette etter at Pernod Ricard tidligere denne måneden kom med sitt ekstreme kjøpstilbud.
Redaksjonen
26 April 2005 - 01:00

Constellation, verdens største vinprodusent med merker som Almaden, Inglenook, Hardys og Ravenswood, er nå på jakt etter mulige samarbeidspartnere for å kunne legge inn et konkurrerende bud. Mulige partnere inkluderer Brown-Foreman Corp. og privateide Bacardi Ltd.
 
- Det ligger ingen automatikk i at denne prosessen som nå er igangsatt vil lede til at vi kommer med tilbud, sier selskapet i en melding til London Stock Exchange.
 
Allied Domecq sitt styre anbefalte i forrige uke sine aksjonærer å godta et tilbud fra Pernod Ricard på 85,2 mrd NOK, noe som vil føre det Paris-baserte selskapet opp som verdens nest største selskap innen vin og sprit. Hvis et konkurrerende bud blir antatt av Allied i løpet av de nærmeste seks månedene, vil de måtte, som erstatning, betale Pernod Ricard den nette sum av 426 mill NOK.
 
Budet fra Pernod Ricard tilsvarer en pris på 77,40 NOK/aksje.
 
For å delfinansiere sammenslåingen, samt blidgjøre konkurransemyndighetene, planlegger Pernod Ricard å selge enkelte av merkene som pr. i dag ligger under Allied Domecq sin paraply, til Fortune Brands Inc. Blant merkene som skal selges finner vi Canadian Club whisky, Courvoisier cognac, Marker's Mark bourbon, Sauza tequila, samt Allied Domecqs kaliforniske viner.
 
Analytikere antar at Constellation hovedsakelig er interessert i Allied Domecqs vinportefølje, noe de har nektet å kommentere. Constellation møter for tiden også betydelig motbør etter fredagens annonsering fra australske Southcorp Ltds styre som anbefaler sine aksjonærer å godta et nytt tilbud fra Foster's Group Ltd. En sammenslåing av de to australske selskapene vil føre gruppen opp som verdens nest største produsent av vin, etter Constellation, med velkjente navn som Beringer, Wolf Blass, Yellowglen, Penfolds, Lindemans og Rosemount.
 
Kilde: Business Newsfactor

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her