Amerikanske Constellation Brands Inc. legger inn bud på Allied Domecq?

Amerikanske Constellation Brands Inc. kunngjorde mandag at de vurderer å legge inn et konkurrerende bud på Allied Domecq. Dette etter at Pernod Ricard tidligere denne måneden kom med sitt ekstreme kjøpstilbud.
Redaksjonen
26 April 2005 - 01:00

Constellation, verdens største vinprodusent med merker som Almaden, Inglenook, Hardys og Ravenswood, er nå på jakt etter mulige samarbeidspartnere for å kunne legge inn et konkurrerende bud. Mulige partnere inkluderer Brown-Foreman Corp. og privateide Bacardi Ltd.
 
- Det ligger ingen automatikk i at denne prosessen som nå er igangsatt vil lede til at vi kommer med tilbud, sier selskapet i en melding til London Stock Exchange.
 
Allied Domecq sitt styre anbefalte i forrige uke sine aksjonærer å godta et tilbud fra Pernod Ricard på 85,2 mrd NOK, noe som vil føre det Paris-baserte selskapet opp som verdens nest største selskap innen vin og sprit. Hvis et konkurrerende bud blir antatt av Allied i løpet av de nærmeste seks månedene, vil de måtte, som erstatning, betale Pernod Ricard den nette sum av 426 mill NOK.
 
Budet fra Pernod Ricard tilsvarer en pris på 77,40 NOK/aksje.
 
For å delfinansiere sammenslåingen, samt blidgjøre konkurransemyndighetene, planlegger Pernod Ricard å selge enkelte av merkene som pr. i dag ligger under Allied Domecq sin paraply, til Fortune Brands Inc. Blant merkene som skal selges finner vi Canadian Club whisky, Courvoisier cognac, Marker's Mark bourbon, Sauza tequila, samt Allied Domecqs kaliforniske viner.
 
Analytikere antar at Constellation hovedsakelig er interessert i Allied Domecqs vinportefølje, noe de har nektet å kommentere. Constellation møter for tiden også betydelig motbør etter fredagens annonsering fra australske Southcorp Ltds styre som anbefaler sine aksjonærer å godta et nytt tilbud fra Foster's Group Ltd. En sammenslåing av de to australske selskapene vil føre gruppen opp som verdens nest største produsent av vin, etter Constellation, med velkjente navn som Beringer, Wolf Blass, Yellowglen, Penfolds, Lindemans og Rosemount.
 
Kilde: Business Newsfactor

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her