Amerikanske Constellation Brands Inc. legger inn bud på Allied Domecq?

Amerikanske Constellation Brands Inc. kunngjorde mandag at de vurderer å legge inn et konkurrerende bud på Allied Domecq. Dette etter at Pernod Ricard tidligere denne måneden kom med sitt ekstreme kjøpstilbud.

Constellation, verdens største vinprodusent med merker som Almaden, Inglenook, Hardys og Ravenswood, er nå på jakt etter mulige samarbeidspartnere for å kunne legge inn et konkurrerende bud. Mulige partnere inkluderer Brown-Foreman Corp. og privateide Bacardi Ltd.
 
- Det ligger ingen automatikk i at denne prosessen som nå er igangsatt vil lede til at vi kommer med tilbud, sier selskapet i en melding til London Stock Exchange.
 
Allied Domecq sitt styre anbefalte i forrige uke sine aksjonærer å godta et tilbud fra Pernod Ricard på 85,2 mrd NOK, noe som vil føre det Paris-baserte selskapet opp som verdens nest største selskap innen vin og sprit. Hvis et konkurrerende bud blir antatt av Allied i løpet av de nærmeste seks månedene, vil de måtte, som erstatning, betale Pernod Ricard den nette sum av 426 mill NOK.
 
Budet fra Pernod Ricard tilsvarer en pris på 77,40 NOK/aksje.
 
For å delfinansiere sammenslåingen, samt blidgjøre konkurransemyndighetene, planlegger Pernod Ricard å selge enkelte av merkene som pr. i dag ligger under Allied Domecq sin paraply, til Fortune Brands Inc. Blant merkene som skal selges finner vi Canadian Club whisky, Courvoisier cognac, Marker's Mark bourbon, Sauza tequila, samt Allied Domecqs kaliforniske viner.
 
Analytikere antar at Constellation hovedsakelig er interessert i Allied Domecqs vinportefølje, noe de har nektet å kommentere. Constellation møter for tiden også betydelig motbør etter fredagens annonsering fra australske Southcorp Ltds styre som anbefaler sine aksjonærer å godta et nytt tilbud fra Foster's Group Ltd. En sammenslåing av de to australske selskapene vil føre gruppen opp som verdens nest største produsent av vin, etter Constellation, med velkjente navn som Beringer, Wolf Blass, Yellowglen, Penfolds, Lindemans og Rosemount.
 
Kilde: Business Newsfactor

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen