Ansiktsløftning for Palmen

Ansiktsløftning for Palmen

Palmen på Grand Hotel har fått ny meny, utvidede åpningstider og interiørdesign ved Anemone Wille Våge, 100 år etter at dørene åpnet første gang.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2013 - 14:30

– Hos Palmen kan gjestene møtes til en lett lunsj, dele en bedre middag eller ta et avbrekk fra shoppingen med en kaffe. Med servering også på kveldstid blir det summende stemning både dag og kveld, sier salg- og markedsdirektør, Kari Hasselknippe.

Feirer 100 år

Palmen Restaurant åpnet for første gang i 1913 og feirer 100 år i år. Det markeres med redesignede lokaler og ny meny. «Sharing» er en sentral del av restaurantopplevelsen.

– Det er en økende trend at mange ønsker å dele matopplevelser og smake mer fra en meny. Vi gir Palmens lunsj- og middagsgjester muligheten til å dele flere av våre retter, forteller Hasselknippe.

Kjøkkensjef Jørn Odden forteller at Palmen har et internasjonalt kjøkken, hvor de engasjerte kokkene leker seg frem til spennende smaksopplevelser.
– Vi tilbyr et internasjonalt fusion-kjøkken og serverer blant annet Crispy Duck-salat og ravioli, i tillegg til våre signaturretter som Cæsarsalat og høye smørbrød. Vi håper vår smaksrike «dagens suppe» blir en «hit», forteller kjøkkensjef Jørn Odden, tidligere Sous Chef på 7-stjerners hotellet Burj Al Arab i Dubai.

Frekk eleganse

Palmen er kjent som en arkitektonisk perle i hjertet av Grand Hotel, med sin karakteristiske glasskuppel som slipper lyset inn. Restauranten er tredelt, med plass til 74 gjester i hovedlokalet.

Norges mest anerkjente interiørarkitekt, Anemone Wille Våge, har gitt restauranten et nytt utseende i glamorøs klassisistisk stil.

– Nå møtes det ærverdige og det moderne i frekk eleganse og endelig kan Palmen nytes på kveldstid også, forteller prosjektleder, Jan Erik Rivelsrud.
Palmen Restaurant var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, kalt Palmehaven. Her kunne gjestene nyte matopplevelsene på en skyggefull veranda, slik Ibsen pleide å gjøre i sommerhalvåret. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener.

Wall of Fame

En mer tilbaketrukket del av restauranten byr på diskret luksus, hvor lokalet er kledd i lune lillatoner for å gi gjestene en rolig og avslappet atmosfære. Der finnes nå en «Wall of Fame».

– Kjente personligheter, popartister og filmskuespillere som tidligere har besøkt Palmen er avbildet på denne veggen. Deres sitater fra gjesteboken forteller Palmens fasjonable historie, sier Hasselknippe.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her