Antinori-døtrene lanserer musserende fra Nord-Italia

Piero Antinoris tre døtre; Alessia, Albiera og Allegra, lanserer nå musserende vin fra vingården Montesina, en eiendom i hjertet av Franciacorta i DOCG-området Lombardia.

Montenisa Franciacorta Brut Riserva Contessa Maggi 2000 er den første årgangen fra den nye vingården som Antinori i samarbeid med eierne, familien Maggi, har pleiet siden 1999. De tre søstrene Antinori ble i sin tur involvert i prosjektet så sent som i 2003.
- Vi har tenkt på denne vingården i en tid, og bestemte oss for å gå i gang etter den eksepsjonelle 2000-årgangen i Franciacorta.
 
Den nye musserende vinen har fått navn etter hertuginne Camilla Maggi. Hun var eier av eiendommen, og døde tidligere i år. Vinen er laget av 70 prosent Chardonnay og 30 prosent Pinot Nero, laget etter tradisjonell champagne-metode og lagret i 40 måneder i flaske. Det meste av chardonnay-bestanddelen er innhøstet fra vinmarker på eiendommen.
 
Vingården Montesina lager fra før to cuvéer; Montesina Brut og Montesina Satèn.
 
Musserende er intet nytt for Antinori-familien. Allerede på starten av 1900-tallet fikk Piero Antinori (Pieros bestefar) inspirasjon etter å ha besøkt Champagne. I porteføljen finner vi derfor allerede Marchese Antinori Brut og Marchese Antinori Brut Millemisato, begge fra Toscana.
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen