Antinori-døtrene lanserer musserende fra Nord-Italia

Piero Antinoris tre døtre; Alessia, Albiera og Allegra, lanserer nå musserende vin fra vingården Montesina, en eiendom i hjertet av Franciacorta i DOCG-området Lombardia.

Montenisa Franciacorta Brut Riserva Contessa Maggi 2000 er den første årgangen fra den nye vingården som Antinori i samarbeid med eierne, familien Maggi, har pleiet siden 1999. De tre søstrene Antinori ble i sin tur involvert i prosjektet så sent som i 2003.
- Vi har tenkt på denne vingården i en tid, og bestemte oss for å gå i gang etter den eksepsjonelle 2000-årgangen i Franciacorta.
 
Den nye musserende vinen har fått navn etter hertuginne Camilla Maggi. Hun var eier av eiendommen, og døde tidligere i år. Vinen er laget av 70 prosent Chardonnay og 30 prosent Pinot Nero, laget etter tradisjonell champagne-metode og lagret i 40 måneder i flaske. Det meste av chardonnay-bestanddelen er innhøstet fra vinmarker på eiendommen.
 
Vingården Montesina lager fra før to cuvéer; Montesina Brut og Montesina Satèn.
 
Musserende er intet nytt for Antinori-familien. Allerede på starten av 1900-tallet fikk Piero Antinori (Pieros bestefar) inspirasjon etter å ha besøkt Champagne. I porteføljen finner vi derfor allerede Marchese Antinori Brut og Marchese Antinori Brut Millemisato, begge fra Toscana.
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen