Åpner kjede av fiskebutikker

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken.

Tidligere adm. direktør i Domstein Enghav, Svein Lyngnes, er i ferd med å rulle ut en egen kjede av fiskebutikker. Butikkene får navnet Sjøveien, og to er foreløpig på plass, skriver Handelsbladet FK.

- Målet vårt er å reetablere den gode gamle fiskebutikken som en sjømatbutikk, en faghandel på fisk, om du vil.

Det sier Svein Lyngnes. Ha har 37 års fartstid i næringsmiddelindustrien, blant annet som adm. direktør i Gilde Hed/Opp, konsernsjef i Prior og adm. direktør i Domstein Enghav. Han har jobbet med fiskebutikkonseptet i flere år, og de to første butikkene, i Buskerud-senteret i Krokstadelva og i Storo-senteret i Oslo åpnet i februar og august.

Lyngnes har store ambisjoner for Sjøveien, men vil ta seg god tid.

- Første steg er å åpne fire butikker i Oslo-området. Jeg ser for meg ytterligere to butikker til neste år. Så må vi evaluere underveis. Hvis dette viser seg å være levedyktig ser vi for oss en høyere etableringstakt der vi tar konseptet ut på franchise. Men den vurderingen vil skje først i siste halvdel av 2011, forteller Svein Lyngnes til Handelsbladet FK.

Han sier han helst vil være på eller i nærheten av kjøpesentere, hvor det er mye mennesker.
Butikkene henter det meste av vareutvalget fra Tromsø. Fisken sendes på ekspressbiler, som ikke skal ta mer enn 24 timer, slik at butikkene kan selge fisken så fersk som mulig.

- Vi snakker én til to dager fra den er i sjøen til den er i fiskedisken, sier Lyngnes, som foreløpig selv tar seg av distribusjonen mellom de to butikkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen