Årets aller beste eplemost er fra Akershus

Årets aller beste eplemost er fra Akershus

Ringi James Grieve fikk flest poeng av de i alt 78 eplemostene som ble testet.

Vinnereplemosten som høstet 89 av 100 mulige poeng, er laget av én eplesort. Det er imidlertid veldig vanlig å blande ulike typer epler, og ikke bare epler, men også andre fruktsafter.  

23 produsenter fra ni fylker

Dyre Gård i Østfold lager en Økologisk Eple/gulrotjuice som gikk til topps i denne klassen med 87 poeng, en plassering den måtte dele med Eplemost AromaSum fra Safteriet i Rogaland.

Hvordan årets eplemostfinalister ble valgt ut kan du studere her

I alt 78 eplemoster og 23 produsenter fra til sammen ni fylker deltok i årets eplemostkåring som ble organisert som en blindsmaking. Smakspanelet bestod av vinkelnere, bartendere og eplemostelskere.

Det er den største og bredeste deltakelsen i de fire årene kåringen har funnet sted. Den er et samarbeid mellom Norsk Eplefest og Apéritif.

Foto: Julie H. Amundsen

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen