Bakken er årets kjøkkensjef

Bakken er årets kjøkkensjef

- Det gjør godt å bli verdsatt for idealisme og håndverk, sier Brith Bakken.

- Å få denne prisen var en stor, stor overraskelse, og gjorde et dypt inntrykk, sier Brith Bakken til moss-avis.no.

I helgen ble hun tildelt tittelen Årets kjøkkensjef, en av de høyeste utmerkelsene innen kokkefaget, under Norges Kokkemesteres Landsforenings landsmøte i Haugesund.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at ”Bakken er en sjelden plante, jordnær og oppfinnsom. Hun har alltid markedsført det nære, ujålete kjøkkenet. Hun kan ikke kalles trendy, men har alltid vært i tiden. Hun kaller seg gjerne kokekjerring, og har stor omsorg for mat og gir omsorg til alle som trenger det”.

Bakken driver Brith's Matgleder på Dilling i Rygge, og har i mange år vært en forkjemper for lokalprodusert mat. Hun hadde også ansvaret for matserveringen under innspillingen av årets sesong av TV 2-programmtet ”Hver gang vi møtes” på Kjærnes gård i Våler.

- Dette har signaleffekt til mange som driver i det små, som jeg. Og som har holdt på faget i mange år, men som ikke er så mye framme i media. Jeg blir rørt og ydmyk, samtidig som denne prisen forplikter. Det gjør godt å bli verdsatt for idealisme og håndverk, sier Bakken.

LES OGSÅ: Her er NM-menyen

Foto: WACS

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen