Berg vant ABSOLUT Invite

Berg vant ABSOLUT Invite

Monica Berg var best blant tolv håndplukkete bartendere.
10 Februar 2012 - 16:43

Monica Berg fra Ice Bar i Oslo ble søndag 5. februar kronet som vinneren av bartenderkonkurransen ABSOLUT Invite på Galleri Tipi i Oslo.

- Det føles fantastisk å ta førsteplassen, særlig på grunn av kvaliteten blant deltakerne. Jeg er egentlig ganske sjokkert, sier vinneren i en pressemelding.

Tolv av Norges beste bartendere ble invitert til konkurransen, blant dem til sammen fire deltakere fra Bergen og Stavanger.

Det ble konkurrert i tre kategorier; kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell kunnskap. Bartenderne ble valgt basert på deres rykte i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, deres kreative og eksperimentelle natur og den lidenskapen de har vist for sitt yrke.

Jesper Høst fra Bushwick tok andreplassen og Johan Bengtsson fra Hotel Bristol kom på tredje.

LES OGSÅ: Starter cocktailfestival i Oslo

Juryen var enstemmig i vurderingen av de tre beste, og på spørsmål om hva som skilte de tre fra resten, uttaler  dommer Jan Vardøen at balansen var utslagsgivende.

- Disse drinkene hadde en god kombinasjon av sødme, skarphet og kremete munnfølelse. De var gode, balanserte drinker.

Juryen bestod av Jan Vardøen, utestedseier og forfatter, Timo Siitonen, eier av cocktailbaren A21 i Helsinki som ble kåret til verdens beste i 2009 av WorldsBestBars.com og nummer to i den nordiske finalen av Absolut Invite 2011, Ida Faldbakken, bransjekonsulent med erfaring fra Sukkerbiten, Tilt og Grünerløkka Brygghus og Andreas Näslund, bartender fra Stockholm med erfaring fra Brasserie Godot, Kungsholmen og Bar 101.

Monica Bergs vinneroppskrifter:

Creative cocktail # 1: Bitches Brew
ABSOLUT Vodka 4cl
Tindved saft 2cl
Earl grey sirup 2 cl
Bitter Truth oransje bitter, en dash
Shake, sil og server i en tekjele med is. Inspirert av musikksjangeren jazz.

Creative cocktail # 2: Rock Steady
ABSOLUT Elyx 5cl
Nolly Prat 1,5 cl
Hylleblomstsirup 0,5 cl
Selleri bitter, en dash
Rør, sil, pynt med agurkskive og server i et cocktail glass. Inspirert av Monicas hjemby, Oslo.

Her kan du se video fra konkurransen: http://vimeo.com/36538823

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her