Berg vant ABSOLUT Invite

Berg vant ABSOLUT Invite

Monica Berg var best blant tolv håndplukkete bartendere.
10 Februar 2012 - 16:43

Monica Berg fra Ice Bar i Oslo ble søndag 5. februar kronet som vinneren av bartenderkonkurransen ABSOLUT Invite på Galleri Tipi i Oslo.

- Det føles fantastisk å ta førsteplassen, særlig på grunn av kvaliteten blant deltakerne. Jeg er egentlig ganske sjokkert, sier vinneren i en pressemelding.

Tolv av Norges beste bartendere ble invitert til konkurransen, blant dem til sammen fire deltakere fra Bergen og Stavanger.

Det ble konkurrert i tre kategorier; kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell kunnskap. Bartenderne ble valgt basert på deres rykte i bransjen, tidligere meritter i lignende konkurranser, deres kreative og eksperimentelle natur og den lidenskapen de har vist for sitt yrke.

Jesper Høst fra Bushwick tok andreplassen og Johan Bengtsson fra Hotel Bristol kom på tredje.

LES OGSÅ: Starter cocktailfestival i Oslo

Juryen var enstemmig i vurderingen av de tre beste, og på spørsmål om hva som skilte de tre fra resten, uttaler  dommer Jan Vardøen at balansen var utslagsgivende.

- Disse drinkene hadde en god kombinasjon av sødme, skarphet og kremete munnfølelse. De var gode, balanserte drinker.

Juryen bestod av Jan Vardøen, utestedseier og forfatter, Timo Siitonen, eier av cocktailbaren A21 i Helsinki som ble kåret til verdens beste i 2009 av WorldsBestBars.com og nummer to i den nordiske finalen av Absolut Invite 2011, Ida Faldbakken, bransjekonsulent med erfaring fra Sukkerbiten, Tilt og Grünerløkka Brygghus og Andreas Näslund, bartender fra Stockholm med erfaring fra Brasserie Godot, Kungsholmen og Bar 101.

Monica Bergs vinneroppskrifter:

Creative cocktail # 1: Bitches Brew
ABSOLUT Vodka 4cl
Tindved saft 2cl
Earl grey sirup 2 cl
Bitter Truth oransje bitter, en dash
Shake, sil og server i en tekjele med is. Inspirert av musikksjangeren jazz.

Creative cocktail # 2: Rock Steady
ABSOLUT Elyx 5cl
Nolly Prat 1,5 cl
Hylleblomstsirup 0,5 cl
Selleri bitter, en dash
Rør, sil, pynt med agurkskive og server i et cocktail glass. Inspirert av Monicas hjemby, Oslo.

Her kan du se video fra konkurransen: http://vimeo.com/36538823

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her