Bjørn Svensson gir seg fan ikke
Foto: (Julie H. Amundsen)

Bjørn Svensson gir seg fan ikke

Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».
28 Juni 2024 - 09:15

Da Bjørn Svensson i fjor høst annonserte at Schlägergården skulle stenge for godt, var det også fordi han hadde planer om å trekke seg tilbake fra den type drift som en Michelin-restaurant innebærer. Etter to tiår og fire restaurantåpninger trengte han en pause. Det ble det altså ikke. Selv om han innrømmer at han strengt tatt hadde trengt en liten pause siden avviklingen av Schlägergården har tatt sin tid og ressurser.

Men 14.august tar han en faen og åpner restaurant nummer fem, Fan i Bygdøy Alle i Oslo.

Han er nesten like spent som andre på hvordan dette blir. Foreløpig er planen som følger: en restaurant med plass til 35 gjester med tillegg av et chambre, som er åpen fire dager i uka. På kjøkkenet blir det sju kokker, en blanding av erfarne og nye krefter, og Bjørn skal fortsatt være kjøkkensjef.

Selve matkonseptet videreføres, med klar Bjørn Svensson signatur, men på et nytt sted.

- Folk kommer til å kjenne seg igjen, mener han, men lover også fornyelse.

Han ser for seg et mer minimalistisk uttrykk, men samtidig med flere detaljer med stor vekt på service og tilbud – å glede gjestene kommer først. Denne innstillingen førte for øvrig til at samtlige fire foregående restauranter alle fikk en Michelin-stjerne. Ingen andre har gjort noe lignende i Norge i hvert fall.

– Vi bygger for dels å gi gjestene noe hyggelig, men også for å utvikle oss som bedrift, slår han fast.

Han skal drive restauranten sammen med Kine Jøndal og Daniel Jung som alle har jobbet sammen siden Fauna-tiden, som var Bjørns andre restaurant. - Det er fint å bytte litt miljø for både ansatte og gjester, mener han.

Nå er trioen tilbake på Solli. Et sted de trives veldig godt. Og som har vært gjennom en voldsom utvikling i deres fravær (Galt ble lagt ned i 2021) med blant annet Sommerro og Ambassaden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ukens kake

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake

Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på østerssafari i Vadehavet
+

Bli med på østerssafari i Vadehavet

I den danske delen av Vadehavet er det østers i tonnevis, og ved lavvann tørrlegges østersbankene slik at man fritt kan plukke delikatessen opp fra sandbunnen. De kan spises på stedet, eller på en lokal restaurant med kreativ garnityr.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk
Dagens rett

Med sesongens gulrøtter blir denne fiskemiddagen fantastisk

Kombinasjonen av gulrot og blåskjell gir denne fiskemiddagen mye karakter og et sommerlig preg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ukens kake

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake

Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her