Ble mester med rekene nok en gang

Ble mester med rekene nok en gang

For andre år på rad ble Erik Lunde (27) den som hadde best grep på rekepillingen i årets NM.

Erik Lunde som repeterte innsatsen fra i fjor, renset 22 reker på 1 minutt og 48 sekunder i finalen. Det er noe svakere enn i fjor for Erik som til daglig jobber i Sjøforsvaret. Da gjorde han det nemlig unna på 1:28. Men han var likevel hurtigst av alle de 24 andre deltakerne i årets NM.

Nøyaktighet (nesten) like viktig

Det er imidlertid ikke bare hurtighet som belønnes. Rekene skal nemlig være perfekt renset, uten skader i kjøttet, uten rogn, følehår og skall. Hvis de ikke er det, får kandidaten straffepoeng. Et pent rekefat premieres med bonuspoeng.

Les mer om hvordan det gikk til i fjorårets konkurranse

Erik var tydelig nervøs og fikk en del straffepoeng for nettopp skadete reker og skall, men ikke nok til å bli slått i finalen. Totaltiden ble derfor 2:43. Dermed kunne han høste rått blant premiene som er gavekort til Apéritifs skalldyrkurs samt stavmikser fra Electrolux.

På andre plass kom Joanna Skorek (32) fra Nesodden med totaltid 2:57, på tredje Agnete Loennechen (37) fra Oslo med 3:16 og på fjerde Morten Wang (40) fra Skui på 3:44.

Tidlig krøkes

Juryen bestod av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif og Mathias Nilsson, ass. restaurantsjef  på Lekter’n. Som ansvarlig for det store antallet reker som håndpilles på Lekter’n hver sommersesong var han ikke helt fornøyd med kvaliteten på årets NM-kandidater.
– Det er helt klart et stort forbedringspotensial, mener rekeeksperten.

Det høyst uformelle norgesmesterskapet samlet 25 fingernemme under årets Matstreif. Det var også en egen barneklasse som ble vunnet av Viktor Kristiansen (8). Han fikk en totaltid på 8:07. Arrangør er Apéritif i samarbeid med Lekter’n og Restaurant Louise samt Fisk og Vilt/Lerøy og Mills.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen