Best med rekene

Best med rekene

Erik Lunde (26) fra Bergen ble lørdagens raskeste og mest nøyaktige rekepiller.

Apéritifs uformelle rekepillemesterskap under Norske Sjømatfestival på Aker Brygge hadde 24 «finalister» i alderen 3 til 61 år. Det var stor spredning i tid, fra 1.27.25 til 4.40.22 og ikke minst i straffepoeng. 26 år gamle Erik Lunde fra Bergen pillet 22 reker på 1.28.22 som generelt sett er en bra tid – de raskeste bruker minuttet.

I tillegg pillet han rekene på en forbilledlig måte med lite rester av følehår, skall og rogn samt lite skader i rekekjøttet.

Les mer om konkurransereglene

Hans 22 reker kunne derfor gå rett på brødskiva med en dose majones på toppen.

Et solid rekesmørbrød er nemlig målet for denne type konkurranse som arrangeres mange steder i landet i løpet av høysesongen for reker. Dette er første gang Apéritif står bak et slikt mesterskap, men det ga mersmak.

Konkurransen arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norsk Sjømatfestival, Lekter'n Restaurant, Tjuvholmen Senterforening, Tabasco, Mills og Tissot Norge.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen