Matkurs og vinkurs

Vin til julemat

Bli med når Toralf Bølgen lærer deg alt om vin til julematen
Foto: (gilaxia)

Bli med når Toralf Bølgen lærer deg alt om vin til julematen

Hvilken vin bør du servere til ribba? Blir pinnekjøttet bedre med vin til? Kan du drikke vin eller kanskje champagne til rakefisken? Toralf Bølgen gir deg tipsene om hvilke viner som virkelig kan løfte opplevelsen av den tradisjonsrike og flotte julematen
05 Juli 2017 - 13:27

Er du en av de som lurer på om du skal bytte ut juleøl med vin i år? Eller har du rett og slett lyst til å imponere under årets juleselskaper? Nå har du muligheten.

Lær mer om mat- og vinkombinasjoner av en mester

En som virkelig er svært så kunnskapsrik om kombinasjon av mat og vin er Toralf Bølgen, en av Norges første vinkelnere og godt kjent restauratør.  Han vil lære deg om vin som går perfekt sammen med og løfter kvaliteten på det norske julebordet.

I ukene som kommer deltar de fleste av oss i mange selskapeligheter. Om det er julebord med jobben, selskap med venner og familie eller julaften hjemme rundt spisebordet. Mulighetene for både gode og dårlige mat -og drikkekombinasjoner er mange.

Toralf Bølgen.

Toralf Bølgen vil guide deg gjennom hele 13 forskjellige viner og forklare deg hvorfor herlige musserende, nydelige hvite og elegante røde viner er som skapt for de norske juletradisjonene.

Se hvilke viner du får smake her:

Etter denne kvelden står du helt klart bedre rustet til festlighetene som kommer, og kanskje har du fått et tips eller to om hva som bør stå øverst på handlelisten din for vinmonopolet før jul.

Ikke gå glipp av denne herlige og lærerike førjulssmakingen. Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære, eller bare noen du syns trenger det, på en uforglemmelig opplevelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her